Mewa lanceert website in 19 talen

Communication / News

mewa

Een internationaal actieve onderneming moet haar website standaard in het Engels aanbieden, maar Mewa heeft beslist online aanwezig te zijn met 19 taalversies. « We zijn actief in 21 Europese landen, waar 19 talen gesproken worden. En dus was een specifieke website per land voor ons een bijzondere uitdaging, » zegt Oliver Gerrits, verantwoordelijke marketing.

De meertaligheid op het internet is de consequente voortzetting van de bedrijfsstrategie. Mewa verzorgt haar klanten in heel Europa immers in de respectieve landstaal. Deze uitzonderlijke klantgerichtheid wordt online doorgetrokken. Vanaf begin oktober gaan de verschillende taalversies de ene na de andere live. Klantgericht zijn ook de nieuwe startpagina’s voor verschillende branches. De schilder wordt werkkleding en toebehoren voor schilders getoond, de bedrijfsleider van een gieterij krijgt veiligheidskleding voor het werken met vloeibare metalen te zien en de garagist ontdekt welke oplossingen Mewa biedt voor teamoutfits en bedrijfsreiniging. Een geoptimaliseerde zoekfunctie helpt alles snel terug te vinden. Bovendien zet Mewa haar producten en dienstverlening met grote foto’s van werkkleding, handige details en scènes uit het arbeidsleven in scène om te tonen dat het werk aangenamer wordt met moderne beroepskleding.

De website wordt geoptimaliseerd voor mobiele apparatuur en kan makkelijk gebruikt worden met smartphone en tablet. Ook de paginaopbouw volgt de navigatie van de smartphone-generatie: lange bladzijden om te scrollen en te swipen, in plaats van vele korte bladzijden waarop men moet doorklikken.