Miele verwelkomt Raffaella Berardo


News

MieleMiele, de Duitse fabrikant van elektrische huishoudtoestellen, heeft de aanstelling van Raffaella Berardo als nieuwe managing director België/Luxemburg aangekondigd. De Italiaanse beschikt over veel ervaring in marketing, sales en general management, zowel in haar geboorteland Italië als in België.

Noël Smets, regional managing director Miele North West Europe, vertelt: « Miele is bijzonder blij dat Raffaella onze organisatie komt versterken. Met haar ruime internationale ervaring in marketing & sales is zij zonder twijfel de geschikte leidersfiguur en coach om onze Belgische en Luxemburgse organisatie te leiden. »

Berardo begon haar carrière in Italië als key account manager bij Danone en werd later product manager in hetzelfde bedrijf. Daarna zette ze haar loopbaan verder bij Sara Lee Household & Body Care, waar ze via diverse functies in sales en marketing opklom tot marketing & category director. Vervolgens werd ze marketing, media & PR director en sales director bij GB Star, een groot Italiaans-Spaans bedrijf in voedingsmiddelen. In 2014 nam Raffaella een nieuwe uitdaging aan als regional marketing director West & South Europe op het EMEA-hoofdkwartier van Whirlpool om één jaar later Whirlpool BelgiLux te leiden als managing director.

Raffaella Berardo licht met veel enthousiasme haar nieuwe functie toe: « De afgelopen jaren kon ik tijdens mijn job in de sector van de huishoudtoestellen van dichtbij ontdekken dat Miele een iconisch merk is, met producten die beschouwd worden als dé referentie voor kwaliteit. Ik ben dan ook bijzonder blij en fier dat ik nu ook deel uit mag maken van de Miele familie. Ik kijk er alvast vol ongeduld naar uit om samen met mijn nieuwe team de leiderspositie van Miele in België en Luxemburg nog te verstevigen. »