Mike Koedinger wil zichzelf laten vervangen

Media / News / People

Maison Moderne

In 2014 richtte het Luxemburgse mediabedrijf Maison Moderne een eigen administratieraad op, waarmee het al een eerste belangrijke stap zette naar een interne herstructurering. Twee externen kwamen er toen bij, Jean-Claude Bintz als voorzitter van die raad en Daniel Schneider. Deze maand verwelkomt Maison Moderne haar 100ste werknemer. Tijd voor een nieuwe stap dus richting vernieuwing, en dat doet de uitgever met de aanwerving van een nieuwe CEO. Dat maakte het bedrijf bekend via een artikel dat vandaag verscheen op haar eigen financiële nieuwswebsite Paperjam.

Mike Koedinger

Mike Koedinger

Binnenkort zal iemand anders dus de fakkel overnemen van oprichter en binnenkort ex-ceo Mike Koedinger. Wie dat wordt, heeft de uitgever momenteel nog niet besloten, maar eind 2017 zou de nieuwe CEO er moeten staan. Zijn taak zal er onder meer uit bestaan om te zorgen voor een succesvolle digitale transformatie en het optimaliseren van de ROI van hun klanten, leden en adverteerders.

Koedinger zelf zal zich na een overgangsperiode tot en met 2018 vooral inzetten voor de internationale ontwikkeling van Maison Moderne. De hele herstructurering zou tegen 2019 klaar moeten zijn, het jaar waarin Maison Moderne haar 25ste verjaardag zal vieren.