Millennials snakken naar gezondere snacks

News / Research / Retail

ADEZCoca-Cola brengt een nieuwe plantaardige drank op de markt. AdeZ is een voedzame drank op basis van noten, zaden en fruit, lactosevrij en zonder toegevoegde suiker. Het is het allereerste plantaardige drankje van Coca-Cola. AdeZ is vanaf nu verkrijgbaar in de meeste supermarkten en beschikbaar in drie smaken.
Om de lancering kracht bij te sturen, polste onderzoeksbureau iVOX in opdracht van AdeZ bij 1.000 werkende Belgen tussen 18 en 60 jaar naar hun goede en minder goede snackgewoontes. Daaruit blijkt dat millennials als geen andere generatie bezig zijn met gezonde voeding en duurzaam leven. Maar verrassend genoeg is het net deze jonge generatie actieve Belgen die ongezond, te vaak en te veel snackt én er zich schuldig over voelt.
Enkele resultaten uitgelicht:

  • Belgen eten gemiddeld negen snacks per week. Vier op de tien onder ons snacken dagelijks.
  • Ruim de helft van de deelnemers snackt vooral op het werk.
  • Vier op de tien snacken gezond en grijpen bij een klein hongertje naar een stuk fruit of wat groenten. Vooral vrouwen en de oudere generaties kiezen bewust voor een verantwoord tussendoortje.
  • Mannen en millennials snacken het vaakst ongezond. De helft van de jongeren vindt het vooral moeilijk om voedzame alternatieven te vinden.
  • Ongeveer een op de twee voelt zich schuldig over vaak snacken (45%), over de portiegrootte (49%) en over het soort snacks (54%).
  • Een op de drie Belgen zou graag wat meer regelmaat willen in zijn snackgewoontes. Alleen, dat blijkt in de praktijk vaak moeilijker dan gedacht.

Dat vooral jongeren het moeilijk hebben is vrij verrassend, dat vindt ook voedingsdeskundige Tanja Callewaert: « Millennials zijn bij wijze van spreken gefixeerd op een gezonde levensstijl. Denk aan de vele sporthypes, de vele oproepen op sociale media om minder vlees te eten, minder zout, meer bio… Dat ze dan toch naar ongezonde snacks grijpen, is volgens mij omdat ze snel iets kant-en-klaar willen en denken dat gezonde snacks te veel tijd vergen. Maar dat is zeker niet zo. Als je je snacks op voorhand plant en klaarmaakt, is er geen probleem. Bovendien zijn er ook verantwoorde kant-en-klare alternatieven. » Hoe snack je dan wel goed? Plan àl je maaltijden voor de hele week, tot in het kleinste detail, las vaste pauzemomenten in op het werk en ontbijt goed.