Mix4Boobs, #IKEAChangeMaker en Road to Sustained Succes in finale Effie Europe 2022

Awards / News

De Effie Awards Europe en de European Association of Communications Agencies hebben de finalisten bekendgemaakt voor de Effie Awards Europe 2022. Dit jaar stonden de meeste inzendingen op de shortlist voor de categorieën 'Positieve Verandering', omdat merken erkenning krijgen voor hun bijdrage aan de samenleving door via marketingcommunicatie het sociale en ecologische welzijn te bevorderen. Van de finalisten stonden er 43 op de shortlist in de algemene competitie en 37 in het Best of Europe-traject. De finalisten zijn afkomstig van verschillende bureaus uit België, Bulgarije, Denemarken, Duitsland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Libanon, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Zweden, Nederland, Turkije, Oekraïne en het Verenigd Koninkrijk.

De Belgische finalisten:

Mix4Boobs (Ogilvy Social.Lab voor NRR Radio & Pink Ribbon)

#IKEAChangeMaker (Ogilvy Social.Lab voor IKEA)

Road to Sustained Succes (LDV United voor Special Olympics)

De jury wordt dit jaar voorgezeten door Carmen Fernández de Alarcón, CEO van Havas Spanje en Magdalena Kosińska, Marketing Director voor Centraal- en Oost-Europa bij Philips Domestic Appliances. Zij waren blij met de vele campagnes waarin merken een nuttige bijdrage leveren aan de samenleving, want duurzaamheid, sociale en consumententrends zijn de marketingtrends waar zij enthousiast over zijn. Meer dan 100 professionals uit de sector uit meer dan 20 Europese landen hebben hun tijd en inzicht ingebracht om het meest doeltreffende werk van het jaar te identificeren. De awards - Grand, Gold, Silver en Bronze - worden bekendgemaakt tijdens het online Awards Gala op 30 november.

De Effie Awards Europe worden georganiseerd door de European Association of Communications Agencies (EACA) in samenwerking met Google, The European Interactive Digital Advertising Alliance (EDAA), The European Publishers' Council (EPC), Adforum.com en Viva Xpress Logistics.

De volledige lijst van finalisten vindt u hieronder.

Finalists_2022