Mobilosoft opent de deuren van local digital marketing

Marketing / News / Retail

Wanneer lokale digitale marketing slecht beheerd wordt, is dit meestal het gevolg dat uitbaters van winkelpunten niet over de nodige vaardigheden beschikken (Facebook pagina’s, Google My Business en Store Locator). Mobilosoft, specialist in local digital marketing, wil dit verhelpen via de lancering van een e-learning platform toegewijd aan hun noden.

De klant informeren op het juiste moment maar ook vooral op de juiste plaats blijft een enorme uitdaging voor elke lokale winkeluitbater. “80% van alle consumenten voert minstens één lokale zoekopdracht uit per week via Google. 75% van deze opzoekingen per week monden uit op een lokale aankoop. En het verschil tussen een optimale zichtbaarheid en zwakkere uitvoering is hierbij van enorm belang. Men spreekt over een 5 meervoud van 5 in lokale digitale interacties. Wanneer er gesproken wordt over 70.000 interacties per maand, dan kan dit wel tellen,” onderstreept Georges-Alexandre Hanin, CEO van Mobilosoft. Lokale marketing is een zéér complexe materie geworden sinds de opkomst van het internet, en Mobilosoft School wil zich dan ook als technologische en strategische partner voor de retail positioneren.

Volgens hem “heeft dit initiatief als voornamelijk doel om de vaardigheden van zelfstandigen en keten uitbaters op niveau te brengen. Desondanks de algemene aanwezigheid van sociale netwerken en van Google als belangrijkste aanbieders van “Web-to-Store” oplossingen, merken we dagelijks dat de kennis op lokaal vlak nog steeds te gering is.”

De Mobilosoft School wil hen een kwalitatieve training ter beschikking stellen doorheen een eLearning platform. Via een gebruiksvriendelijke technologie worden interactieve trainings aangeboden gebruikmakend van een multimodale inhoud over de uitdagingen van lokale digitale marketing met talrijke aanbevelingen over het dagelijks beheer alsook over de valkuilen die vermeden moeten worden. De training bedraagt 9 modules met onder andere de manier waarop een winkelpunt online beter zichtbaar wordt, hoe een lokale e-reputatie onderhouden wordt, of nog hoe lokale betalende en niet-betalende campagnes beter te laten scoren. Op het einde van de rit krijgt elke deelnemer een individuele certificatie.

Om dit project te kunnen verwezenlijken heeft Mobilosoft kunnen rekenen op de bijdrage van Carrefour, een trouwe klant van de Mobilosoft technologie. Christophe Polsenaere, digital activation manager bij Carrefour bevestigt het nut van dit initiatief: “interne medewerkers en uitbaters van onze winkelpunten bijstaan in hun digitale transformatie is een belangrijke prioriteit bij Carrefour. Om dit te verwezenlijken, moesten we uitkijken naar kwalitatieve oplossingen om het niveau van de kennis van lokale digitale marketing op te krikken. We hebben dan ook besloten om ons ten volle te investeren in het project Mobilosoft School want we zijn ervan overtuigd dat dit flexibel en intelligent systeem ervoor zal zorgen dat elke medewerker van ons netwerk autonoom zal worden voor zijn noden in lokale digitale communicatie. Carrefour heeft ervoor gezorgd dat we het project sneller hebben kunnen ontwikkelen maar ook vooral hebben kunnen aflijnen dat de inhoud perfect zou beantwoorden aan de noden van de winkelverantwoordelijken en hen optimaal zal helpen tov de uitdagingen die ze op het winkelpunt dagdagelijks ondervinden. Carrefour is dan ook de eerste klant van het nieuwe platform met meer dan 800 lokale winkel verantwoordelijken die gevormd zullen moeten worden.”

Mobilosoft heeft eveneens samengewerkt met Virtuology Academy voor de pedagogische aanpak en met Broadkat voor de multimedia bewerking van de inhoud. Beide entiteiten maken eveneens deel uit van de groep Virtuology International. Partnerships werden ondertekend met Gondola in België en le Club de la Franchise in Frankrijk om de trainings massaal te verspreiden naar hun retail leden.