Modestudenten vallen voor Lee Jeans

Marketing / News

Noa Kapchitz & Elijah Schali

Noa Kapchitz & Elijah Schali


Als deel van zijn continue investering in de toekomst van mode is het heritage denimmerk Lee Jeans een exclusief partnership aangegaan met de Koninklijke Antwerpse Modeacademie. Nadat het merk een selectie maakte van de meest veelbelovende masterstudenten, bood het hen een mentorschap aan en de mogelijkheid om te werken op zijn innovatieve Body Optix-gamma.
Onder impuls van Walter Van Beirendonck heeft de Modeacademie altijd rond het lichaam gewerkt, waardoor het logisch werd om een samenwerking met Lee Body Optix oaan te gaan, zo luidt het. Maureen De Clerq, die modeontwerp doceert aan de Academie, legt uit: “Antwerpen is één van de enige modeacademies ter wereld waar stages geïntegreerd worden in het programma. Dus de kans die de studenten hier aangeboden krijgen om buiten de creatieve ‘bubble’ te gaan werken, met alle faciliteiten die hen ter beschikking gesteld worden, is van onschatbare waarde. Het is vooral een fantastische opportuniteit om vrouwenkledij anders te gaan bekijken. We zijn dus op zoek gegaan naar hoe ons opkomend talent meer creativiteit en nieuwe ideeën naar het Body Optix-DNA kon brengen.”
Michal Gruca

Michal Gruca


De samenwerking bestond uit een verblijf in Los Angeles, waar de masterstudenten gedurende een volledig academisch jaar begeleid werden door het professionele team van wetenschappelijke ontwerpers bij VF Corporation. Nadat ze de principes van de revolutionaire technologie van Lee Jeans Body Optix onder de knie hadden, selecteerden de wetenschappers één stuk waar uiteindelijk een prototype van zou tot stand komen door gebruik te maken van premium denim en laserafwerking. Al deze prototypes worden tijdens de tentoonstelling van de Modeacademie op 2 juni voorgesteld aan het grote publiek, pers, medestudenten en insiders uit de mode-industrie. Met bijna 130 jaar expertise om naar terug te grijpen, werd het merk Lee door iedere student op eigenzinnige wijze geïnterpreteerd, met de finale ontwerpen die op een fantastische manier gebruik maken van corsetterie, drapage en innovatieve afwerking. Terwijl iconische stukken gedeconstrueerd werden en herbedacht als gewaagde nieuwe items.