Moustique verandert van nest

Media / News

PUB ontmoette Jean-Luc Cambier en Sébastien Ministru om het nieuwe pand van Moustique te bezoeken, maar vooral om erachter te komen wie het geluk had om dit nieuwe nest te ontwerpen.

In de Frankenstraat 79 in Brussel, in de gebouwen van IPM, streek Moustique afgelopen februari z’n eigenzinnige vleugels neer. Middenin een bijzondere economische context, temidden van Covid en na de verkoop van de titel door Nethys, werd het weekblad gekocht door groep IPM. “Nethys zag zich genoodzaakt om zijn mediatak te herstructureren en op te geven,” vertelt Jean-Luc Cambier, hoofdredacteur van het weekblad. “Dus stonden we te koop. En een verrassing: IPM, dat in het begin eigenlijk niet in ons geïnteressseerd was maar wel in L’Avenir, kocht ons. Bij Roularta zou het wat ingewikkeldgeweest zijn met Le Vif, omdat dat magazine heel dicht bij Moustique ligt. En bij Rossel zaten we misschien vast met Le Soir Mag en Ciné Télé Revue. Hier is geen concurrentie, hier zijn alleen kansen.”

PUB: Hoe is de verhuizing verlopen?

Jean-Luc Cambier: “Die gebeurde in volle Covid-periode. Toen we in december de Arianelaan verlieten, moesten we, bijna systematisch, beurt om beurt onze bureaus gaan opruimen.  

Sébastien Ministru: “Ik heb de verhuizing bewust niet van dichtbij meegemaakt omdat ik bang was voor corona. Ik heb gewoon de sleutel van mijn kastje aan Michèle Danis, onze adjunct-hoofdredacteur gegeven en gezegd: smijt alles maar weg. Het waren toch geen belangrijke spullen, en om die dan toch maar van bureau naar bureau te verhuizen… Ik ben dus aangekomen met niets (lacht). 

Jean-Luc Cambier: “Een verhuizing is inderdaad snoeien. Maar Michèle heeft toch ook veel dozen gevuld (lacht). 

 [...] LEES HET VOLLEDIGE ARTIKEL HIER