Music Fund en Pure geven gitaar een tweede leven

Crea / News

Music Fund, een humanitair project dat musici en muziekscholen ondersteunt in landen in oorlog of in ontwikkeling, sloeg de handen in elkaar met radiozender Pure voor een hartverwarmend liefdadigheidsproject. De vereniging verzamelt sinds 2015 instrumenten in Europa, repareert ze en geeft ze dan een tweede leven in Afrika, het Midden-Oosten en de Caraïben. Het idee? De passie voor muziek overdragen aan de armen en wapens inruilen voor instrumenten. 

Creatieven François Daubresse (Superclinic, ex-TBWA Brussels) en Maxim Deliège (freelance art director voor onder meer Emakina, Air, JWT Brussels,...) werkten deze zomer samen met Pure en stuurden een Taylor-gitaar mee op tour doorheen vier Belgische festivals: Dour, Francofolies, Esperanzah en Brussels Summer Festival).

De gitaar passeerde langs de handen van internationale artiesten als Clara Luciani, Lost Frequencies, Orelsan, Hyphen Hyphen, Roméo Elvis, Odezenne, Alice on the Roof en Mustii, die ze met plezier handtekenden. Het unieke stuk wordt nu op Ebay geveild ten gunste van Music Fund. Het Bergense bureau Alpaga zorgde voor een bijhorende case movie.

Credits:
Création: Maxim Deliège / François Daubresse
Support: Pure / Taylor
Production Case: Alpaga
Client Team: Clothilde Larose / Christian Bertam