My people: van app naar papier

Media / News

mypeopleJohn-Alexander Bogaerts, de man achter van B19 Country Club en uitgever van het magazine People – waarvan de eerste editie, Zoute People, het daglicht zag in 2014 – deelt enkele nieuwigheden met ons rond dit magazine: People krijgt een papieren versie. Een vreemde wending in de mediawereld!

Na het succes van de applicatie My People, die het mogelijk maakt om de cover van het tijdschrift te downloaden met je eigen foto erop (meer dan 1000 downloads deze zomer), heeft de zakenman besloten om een versnelling hoger te schakelen met een nieuw formaat en een nieuwe oplage (van 10.000 tot 20.000 exemplaren), en dat dankzij een deal met Rossel. In totaal zullen er in 2018 21 edities zijn (8 People Zoute, 4 Golf People, 4 Hockey People, 2 Art People, 2 People Cars & 1 Charity People), wat zorgt voor een totaal van 420.000 nummers en meer dan 2 miljoen lezers. De verspreiding loopt onder meer via Interparking en honderden bakkers en slagers.

Het lijkt wel de omgekeerde wereld, een businessidee dat zich eerst uit via een website, Facebook en een app, om uiteindelijk te belanden in een papieren versie.

John-Alexander Bogaerts

John-Alexander Bogaerts

"Ik was verbaasd te zien hoe Zoute People en Art People verslonden werden in Gent en Antwerpen," zegt John-Alexander Bogaerts. Vanwaar het succes? "In elk nummer kunnen 1500 tot 2000 mensen zichzelf terugvinden. En België is een kleine wereld, elke sector - hockey, golf enzovoort - is een microkosmos, in Frankrijk zou dit niet lukken. Kijk naar de galeries, vooral te vinden in Gent, Antwerpen en Brussel: iedereen kent iedereen. Dat is dus speelbaar. Jan-met-de-pet ziet zich graag afgedrukt in dit magazine!"