New Talent Award 2022 start met jureren

Awards / News

De inschrijvingen voor de New Talent Award 2022 van Creative Belgium zijn binnen en de jurering begint. Met 62 inzendingen van 156 deelnemers is dit een recordjaar voor de New Talent Award. De deelnemende Belgische scholen zijn Artesis Plantijn Hogeschool, Belgian Advertising School (Thomas More), ESA Le75, ESA Saint-Luc Bxl, ESA Saint-Luc Doornik, HELHa, Howest, IHECS, Karel De Grote Hogeschool, LUCA School of Arts Gent, PXL Hogeschool en PXL-MAD. Verder dingen ook drie Belgische studenten die studeren in het buitenland – aan de University of South Wales in Cardiff, ELISAVA in Barcelona en FIDI in Firenze – mee naar de New Talent Award.

De jury bestaat uit:

- Sophie Bayet, Ogilvy & Social.Lab
- Iliana Couvez, Happiness
- Najate El achari, freelance
- Geoffrey Masse, Mortierbrigade
- Glenn Van Den Herrewegen, Media.Monks
- Déborah De Klerck, FamousRelations, als PR-expert

In de jurysamenstelling werd gestreefd naar een goede mix van verschillende ervaringsniveaus. Voor de 13 PR-cases wordt de expertise van Déborah De Klerck van FamousRelations ingeroepen, in navolging van de Mentor-at-Home briefing sessie die zij gaf voor de PR-briefing van Walkers in december. Verder zijn Sophie Bayet en Glenn Van den Herrewegen beiden New Talent Award winnaars (respectievelijk in 2017 en 2020) en weten zij als de beste welke uitdaging er lag voor de deelnemers.

De juryleden zullen in een eerste ronde het werk online bekijken en beoordelen. Uit de 18 verschillende briefings gelanceerd door internationale merken kozen de Belgische studenten de volgende: 21GRAMS (Open brief), Chivas Regal (Packaging, Branding), Do The Green Thing (Open brief), Duolingo (Open Brief), Google Fonts (Typography), Netflix (Advertising, Integrated Campaign), Penguin (Open brief), Superunion & Black Girl Gamers (Branding, Graphic Design), The Case for Her & Project Drawdown (Advertising, Integrated campaign), Top Trumps (Social Media, PR) en Walkers (PR).

Op 12 mei vindt de finale ronde plaats en zullen de juryleden samen beslissen over shortlist en winnaar. De shortlist wordt bekend gemaakt in de week van 16 mei. Alle teams uit de shortlist worden uitgenodigd op de Creative Belgium Awards op 3 juni in Knokke, waar de winnaar op het podium bekendgemaakt zal worden.

New Blood Awards London

Alle entries voor de New Talent Award werden door Creative Belgium ook ingeschreven voor de internationale New Blood Awards in London. De New Blood jury’s – er is een dedicated jury per briefing – zal in april/mei de meer dan 5000 entries uit 58 verschillende landen beoordelen. De Belgische inzendingen maken naast een plekje op het podium in Knokke op 3 juni dus ook nog kans op een D&AD New Blood Pencil. Meer info over de New Blood juryleden kan u hier vinden.

 

En waar vinden al die jonge talenten een job, Misschien op de Job Day by PUB XP op woensdag 4 mei 2022.