Nils van Dam naar Duval Union Consulting

News / People

Duval Union ConsultingAls doorgewinterd bedrijfsleider met meer dan 30 jaar ervaring in de food & beverage industrie, versterkt Nils van Dam (in het midden op de foto) het team van Duval Union Consulting als wereldwijd hoofd Food & Retail. Voordien bekleedde hij leidinggevende rollen op lokaal, regionaal en globaal niveau bij onder andere Unilever, AB-Inbev en Censydiam. In zijn laatste rol als CEO bij Unilever België & Luxemburg heeft hij de transformatie ingeleid die nodig was om dit bedrijf klaar te maken voor de toekomst. Hij was zes jaar lang bestuurslid bij BABM (Belgo-Luxemburgse Vereniging van  Merkartikelfabrikanten) en Fevia (federatie van de Belgische voedingsindustrie).
De reden voor deze stap? De food- & retail-industrie staat voor bewogen tijden. “De meeste bedrijven zijn zich wel bewust van de uitdagingen die hun kant op komen, maar hebben geen duidelijke strategie om in deze uiterst disruptieve omgeving op een gezonde manier te overleven,” zegt Jo Caudron (co-CEO van Duval Union Consulting en links op de foto). “Daarom besloten we bij Duval Union Consulting om een nieuwe globale tak op te zetten met aan het hoofd een toonaangevende expert in food & beverage om ook deze bedrijven futureproof te maken.”
Duval Union Consulting helpt traditionele bedrijven om in een digitale wereld een strategie uit te tekenen die hen future-proof maakt en zorgt ervoor dat deze bedrijven zelfstandig aan de slag kunnen om op een efficiënte manier te reageren op de voortdurend veranderende context waarin zij vandaag zaken doen. Duval Union Consulting is sinds 2013 gespecialiseerd in digitale transformatie. In dat jaar brachten co-CEO’s Jo Caudron en Dado Van Peteghem een boek uit, 'Digital Transformation: bereid je organisatie voor op de toekomst'. Ondertussen zijn van dit boek al meer dan 10.000 exemplaren verkocht in meer dan 55 landen. Het strategische kader dat hierin wordt geschetst, wordt ondertussen gebruikt door meer dan 150 bedrijven uit verschillende industrieën: de retail, het bankwezen, de gezondheidszorg, de automobielsector, enz. Het team achter Duval Union Consulting is gegroeid tot 25 personen en heeft de Belgische landsgrenzen overschreden met kantoren in Dubai en Amsterdam. Met de lancering van deze nieuwe tak en met de komst van Nils van Dam, zetten zij een volgende stap op het pad van digitale transformatie. Dado Van Peteghem (co-CEO Duval Union Consulting): “Wij maken bedrijven future-proof in een voortdurend veranderende wereld. We zijn ervan overtuigd dat deze nieuwe tak in food & retail met Nils aan het hoofd, een belangrijke stap is om de wereldwijde voedingsindustrie en de retailwereld te transformeren. We kijken ernaar uit om er samen in te vliegen.