NMBS en TBWA samen op de trein

Budgets / News

NMBS en TBWA starten een samenwerking voor de komende vier jaar. Het bureau wist NMBS te overtuigen met een strategie die op het volledige traject van de klant focust, wat perfect overeenstemt met de visie van NMBS op intermodale mobiliteit voor de komende jaren. Het bureau begint op 1 januari 2020 aan haar opdracht. De NMBS benadrukt wel dat het tevreden is over "het uitstekende werk" dat FamousGrey de voorbije jaren leverde. Jihane Annane, directrice Communicatie van NMBS: “Deze samenwerking met TBWA biedt NMBS een geweldige opportuniteit om het NMBS-merk te versterken, de positionering van het bedrijf te herbekijken en die te implementeren over al haar communicatiekanalen. Dit zal de boodschap aan onze reizigers alleen maar versterken”.

De strategische benadering van TBWA, die de reiziger centraal plaatst in een vlotte en moderne mobiliteitsketen, ligt volledig in lijn met de positionering van NMBS als ruggengraat van de mobiliteit in België en als onmisbare partner voor een duurzame, veilige en comfortabele mobiliteit, zegt
Marc Huybrechts, directeur Marketing & Sales van NMBS: "De gelijklopende visie en het bewezen creatief potentieel maken van TBWA een partner bij uitstek om ons te helpen de uitdaging van een groenere intermodale mobiliteit aan te gaan in de toekomstige context van de liberalisering van het nationale reizigersvervoer per trein."

En bij TBWA is CEO Kris Govaerts niet uit zijn hum te krijgen: ”Hoe verplaatsen we ons van A naar B? Wat misschien ooit een banale vraag leek, is vandaag uitgegroeid tot een cruciaal maatschappelijk vraagstuk. Nieuwe, individuele en hippe mobiliteitsoplossingen (van deelstep tot elektrische fiets) worden in de media neergezet als dé toekomst. Terwijl ze in de praktijk pas zin hebben als onderdeel van een multimodale aanpak, in combinatie met bvb. de trein. Dit toont aan hoe de perceptie een dominante rol speelt in het debat. Het collectief spoorvervoer is volgens ons een essentiële pijler van één van de grootste maatschappelijke uitdagingen van vandaag: de omslag naar een nieuwe mobiliteit. Wij zijn heel verheugd om deze uitdaging samen met de NMBS aan te gaan.”