Noticed brengt WeTransfer en Dropbox samen in Sheprd

Communication / News

Databeheer. In de communicatiesector is het een oud zeer. Ontelbare e-mails en WeTransfer-links met video- en fotobestanden, versie 45 van een designvoorstel of presentatie... Het is vaak moeilijk om het overzicht te bewaren. Het gevolg is dat we fouten maken en tijd verliezen. Om daar iets aan te doen, heeft Noticed ‘Sheprd’ ontwikkeld. “Een digitale tool om snel en makkelijk bestanden te ordenen, te verzamelen en te delen,” aldus Karlo Stirmer, bedenker van de tool en executive creative director van Noticed.

De naam Sheprd dekt overigens meerdere ladingen. Als gebruiker ben je de hoeder van je bestanden, maar Sheprd verwijst ook naar de inwoners van de stad waar de tool is ontstaan en waar Noticed gevestigd is: de schapenkoppen van Lier. Met Sheprd kan je gemakkelijk bestanden onderverdelen in ‘collections’, zware files delen zonder dat ze je lokale schijf lamleggen of na zeven dagen verdwijnen en gebruikersrollen bepalen voor een vlotte communicatie. Je kan de tool ook aanpassen naar je eigen huisstijl. “Sheprd is WeTransfer en Dropbox in één en dan doen we deze assetmanagementtool eigenlijk nog oneer aan,” besluit Karlo Stirmer.

Na jaren van ontwikkeling wordt de tool momenteel gebruikt door zoals Port of Antwerp, Ethicraft, Toerisme Kempen en Hedgren. Nu wordt Sheprd dus ook beschikbaar gesteld voor iedere onderneming en organisatie. Er is een ‘sheepass’ gratis trialversie voor bedrijven die geïnteresseerd zijn.