Officiële mascotte Rode Duivels heet Red

Marketing / News

Mascotte_pos Red INGDe nieuwe mascotte van de Rode Duivels, Red, werd vandaag voorgesteld aan pers en supporters tijdens een groot feest op het Muntplein in Brussel. Dankzij het initiatief van ING en de participatie van de fans is ‘Red’ vandaag om 14.00 uur uit zijn ei gekomen, het resultaat van een lang creatieproces waarbij de fans een belangrijke rol speelden. De mascotte, gemaakt voor Belgen en door Belgen, wordt het nieuwe icoon voor al onze nationale voetbalploegen. Marie-Noëlle De Greef, hoofd van Branding, Advertising & Sponsoring bij ING:  “We zijn erg tevreden dat we dit initiatief - een mascotte voor de Rode Duivels en de fans - hebben genomen. De supporters werden bij elke stap, van de creatie tot de productie, betrokken. Red is de link tussen alle Belgen, van elke leeftijd, en de spelers van onze nationale voetbalteams ING is intussen al 8 jaar een actieve partner van de Belgische Voetbalbond en we zijn steeds weer op zoek gegaan naar innovatieve acties, die de supporterservaring verrijken.”
Mascotte_pos5 Red ING
Met een echte Belgische persoonlijkheid en groot enthousiasme zal de mascotte onze kleuren vertegenwoordigen tijdens de wedstrijden van de Duivels. Benjamin Goeders, marketingmanager bij de KBVB: “De missie van Red is om het Belgische voetbal te vertegenwoordigen op een vriendschappelijke en sympathieke manier. Geregeld reist onze mascotte mee met de nationale ploeg om de band tussen fans en spelers te versterken. Een symbool dat de sporters met de supporters verenigt.” De mascotte van de Rode Duivels is vooral de mascotte van alle Belgen. Na een nationale oproep, vorig jaar in augustus, hebben meer dan 3.000 deelnemers hun ontwerp opgestuurd. Het winnende ontwerp is van de hand van Arnaud Hermant, die werd betrokken bij elke fase van het productieproces.Mascotte_pos4 Red ING
Vanaf vandaag zal Red de Rode Duivels regelmatig vergezellen. En dat doet ook ING:  de sponsor verlengde het sponsoringscontract voor de komende vier jaar.