Ogilvy derde keer netwerk van het jaar

Awards / News

Tijdens de 2023 London International Awards heeft Ogilvy voor het derde jaar op rij de prijs van Network of the Year gewonnen. Ogilvy heeft een wereldwijd creatieve netwerk met meer dan dertig kantoren die in totaal 140 prijzen hebben gewonnen: drie keer Grand, 27 keer Gold, 55 keer Silver en 55 keer Bronze, samen met dertig finalisten. Ogilvy is ook uitgeroepen tot regionaal netwerk van het jaar voor Noord-Amerika en Azië.

In totaal kreeg Ogilvy beeldjes in 24 van de 27 categorieën: 19 in Health & Wellness en Health & Wellness Craft, 9 in Transformative Business Impact, 5 voor Creativiteit in B2B, 3 voor Package Design, 2 voor Creativiteit in de Metaverse en 4 voor Creativiteit in PR. Daarnaast werd de Global Radio & Audio Company of the Year uitgereikt voor werk gemaakt voor Halls, een gezamenlijke inspanning van DAVID Madrid en Deseif dat vier beeldjes won in de categorie Radio & Audio; DAVID en Deseif werden ook bekroond als Regional Radio & Audio Company of the Year voor Europa. 

De prestaties van het netwerk werden aangevoerd door drie grote overwinningen. "Cost of Beauty" voor Dove - een samenwerking tussen de kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Toronto en New York- won Grands in de categorieën Health & Wellness en Use of Social Media & Influencers. DAVID Bogota won goud in de categorie Transformative Business Impact voor "Corona Extra Lime"

"We zijn enorm trots om het jaar af te sluiten met de titel Netwerk van het Jaar tijdens de LIAs," zegt Liz Taylor, global chief creative officer van Ogilvy. "Het is een grote eer voor ons, vooral omdat onze ideeën in bijna elke categorie erkenning hebben gekregen. Onze teams uit alle hoeken van de wereld hebben onvermoeibaar gewerkt om opmerkelijke campagnes te creëren die de kracht van grenzeloze creativiteit bewezen om bedrijfsresultaten te stimuleren en de wereld te beïnvloeden. Onze felicitaties gaan uit naar al onze mensen in het hele netwerk die hebben bijgedragen aan deze collectieve inspanning, en een speciaal woord van dank aan onze klanten voor hun steun, vertrouwen en partnerschap."

Barbara Levy, voorzitter van LIA, zei over de 'Of the Year' winnaars: "Ten eerste wil ik WPP feliciteren met het behalen van genoeg punten om te worden uitgeroepen tot LIA's eerste Holding Company of the Year.  Ten tweede wil ik Ogilvy feliciteren met de titel van Global Network of the Year. Die winst is geen verrassing, aangezien de kantoren van Ogilvy wereldwijd een formidabele creatieve reputatie hebben. Ogilvy heeft dat bewezen door drie jaar op rij de titel in de wacht te slepen."

De LIA-onderscheidingen sluiten een indrukwekkend jaar af voor Ogilvy. Het creatieve netwerk stond op de eerste plaats van zowel de Creative 100 als van de Effective 100 lijsten van WARC. Daarnaast sleepte het de prijs van Netwerk van het Jaar in de wacht bij de 2023 Clio Awards en The One Show. Effie Worldwide merkte Ogilvy aan als het meest effectieve netwerk van bureaus. En zowel Adweek als Campaign Magazine riepen Ogilvy uit tot Global Network of the Year voor 2023.