Ogilvy Social.Lab en Europese Commissie verlengen samenwerking

Crea / News

Ogilvy Social.Lab (OSL), dat aan het roer staat van het gerenommeerde WPP Consortium gaat een nieuwe reeks regionale campagnes aan in de EU-regio's in samenwerking met het Directoraat-Generaal voor Regionaal en Stedelijk Beleid (DG REGIO) van de Europese Commissie. Voortbouwend op hun eerdere succesvolle samenwerking zullen de partners blijven communiceren over de impact van regionaal ontwikkelingsbeleid voor lokale gemeenschappen in alle 27 lidstaten, onder de vlag van de campagne "Europe in my region".

De campagne richt zich op de werkelijke gevolgen van de EU-maatregelen voor de gebieden, waarbij een diepe emotionele resonantie tussen burgers, hun regio's en Europa wordt gecultiveerd door middel van beeldende, ultralokale verhalen.

In de voorgaande contractperiode, die liep van 2021 tot 2023, organiseerde OSL samen met het WPP Consortium 21 regionale campagnes die niet alleen het bewustzijn over de gezamenlijke inspanningen van de EU en regionale autoriteiten vergrootten, maar er ook in slaagden 31,5 miljoen burgers te bereiken. Bovendien vergemakkelijkte de campagne de EU-betrokkenheid binnen onderwijsomgevingen door middel van negen "EU in my school"-partnerschappen, waarbij 22 000 leerlingen uit kleuterscholen, lagere en middelbare scholen werden betrokken. De hele aanpak van de campagne - ontwikkeld rond bekende, door de EU gefinancierde locaties - was bedoeld om een diep gevoel van verbondenheid met de EU te stimuleren door deelnemers toegang te bieden tot betrouwbare rolmodellen en meeslepende ervaringen.

Centraal in het succes van Ogilvy Social.Lab staat de leidende rol binnen het WPP Consortium, dat bestaat uit meer dan 20 teams en kantoren verspreid over Europa. Dit samenwerkingsverband opereert onder één bestuursstructuur en maakt gebruik van de lokale expertise van elke partner om verschillende dimensies van de campagne aan te pakken. Door gebruik te maken van de kracht van gelokaliseerde inzichten, zorgt dit netwerk ervoor dat elke campagne authentiek resoneert met de unieke geest en aspiraties van de gemeenschappen die het wil betrekken.

Credits:

Account: Tina Bielawska, Luiza Fundatureanu, Eleftheria Koukkou, Anaïs Van Der Heyden
Strategy: Hervé Paques, Lavinia Arl
Media: Valentina Pol, François Faggianelli,
Creative: Gregory Ginterdaele
Other agencies: H+K, Ogilvy, Scholz & Friends, Verian, Mindshare
Client: DG REGIO