Ogilvy Social.Lab en Pfizer sluiten Pact for Life

Crea / News

Sigaretten en andere slechte gewoontes zijn niet alleen in het echte leven aanwezig, maar ook in de vele televisieseries die we allemaal vanuit onze comfortabele sofa bekijken. Vooral tijdens de lockdown waren deze series ons venster tot de wereld en namen televisiepersonages de rol van onze familie en vrienden over. Net daarom doet de campagne van Ogilvy Social.Lab en Pfizer op deze personages een beroep om ‘Pact for Life’ opnieuw te introduceren bij het grote publiek. Die campagne moedigde de voorbije vier jaar rokers aan om met behulp van een naaste een maand te stoppen met roken. Dit jaar zullen het bekende artiesten van populaire series zijn die hen zullen stimuleren te stoppen.

Het concept is eenvoudig: als een roker een maand lang stopt met roken, dan stopt een naaste (partner, kind, vriend...) ook een maand lang met een slechte gewoonte. In dit scenario is het ook een niet-roker die een pact met een roker sluit, maar het gaat om bekende acteurs die een rol spelen: een leerkracht Spaans en een bankrover, een tiener met paranormale gaven en een sheriff of een koningin, die veel belang hecht aan het protocol, en haar zus. 

De drie ondertitelde films nodigen de echte rokers en niet-rokers uit om hun gemaakte afspraak te delen op de Facebookpagina van ‘Pact for Life’. Verder geven de fictieve personages toekomstige ex-rokers ook bewezen tips en tricks om hen te helpen langer rookvrij te blijven en hopelijk voorgoed te stoppen met roken. Friction Productions nam de films in één dag op in kasteel Duras. Ze hadden zowel veel aandacht voor de drie decors als voor de belichting en de artistieke directie.

Credits
Client: Pfizer
Country Brand Leader: Anaïs Junon
Communication Manager: Marie-Lise Verschelden
Junior Digital Marketer: Eline Bout
Agency: Ogilvy Social.Lab
Executive Creative Director: Gregory Ginterdaele
Creative Team: Clémentine Bailly, Marine Quéré
Account Team: Sabrina Schuller, Gaëlle Dehenain
Senior Strategic Planner: Julie Frederickx
Business Director: Sophie Gagey 
Chief Growth Officer: Christophe Crasselts
Designer: Xavier Vanderplancke, Sadaf Naqui
TV Producer: Sofie van de Wauver
Production House: Friction Productions 
Director: Tobias Deruwe
DOP: Pasquale Baseotto
Producer: Michiel Knops