Ogilvy Social.Lab pakt prijzen met We See Africa-campagne voor de Europese Commissie

Awards / News

Ogilvy Social.Lab en het consortium van WPP-bureaus zijn gisteravond als winnaar uit de bus gekomen bij de Polaris Awards in Londen, met twee prestigieuze Silver Awards in de gewaardeerde categorieën "International Campaigns" en "Celebrity" voor Non-Governmental & Intergovernmental NGO organisaties, de hoogste onderscheidingen in deze categorieën. De prijs erkent het werk van het bureau voor de Global Gateway-campagne "We See Africa", gecreëerd in samenwerking met de Europese Commissie en haar directoraat-generaal voor internationale partnerschappen (DG INTPA). Deze campagne had tot doel een positief bewustzijn te bevorderen en de perceptie van de verhouding tussen de EU en Afrika te veranderen door deze te evolueren van een traditionele donor-ontvanger dynamiek naar een buitengewoon en wederzijds voordelig partnerschap.  

Als belangrijkste partner voor handel, buitenlandse investeringen en ontwikkeling is de alliantie van de Europese Unie met Afrika verankerd in een gezamenlijk engagement om dringende mondiale problemen aan te pakken die het dagelijks leven van miljoenen Afrikaanse burgers aanzienlijk beïnvloeden. Na zes decennia van samenwerking stuitte de EU op een grote hindernis: het veranderen van het beeld van haar betrokkenheid bij Afrika, dat voor de plaatselijke bevolking lange tijd als onbelangrijk werd beschouwd. 

Om een nieuwe generatie te boeien en te inspireren en hen te informeren over het cruciale belang van dit partnerschap voor de toekomst van onze naties, organiseerde Ogilvy Social.Lab samen met partnerbureaus van WPP de ambitieuze twee jaar durende campagne #WeSeeAfrica. Dit transformerende initiatief toonde de verreikende impact van de samenwerking van de Europese Unie met Afrika door 12 landen in de schijnwerpers te zetten die betrokken zijn bij baanbrekende samenwerkingsverbanden. "Door de buitengewone verhalen van lokale helden uit te lichten, hebben we een wereldwijde dialoog op gang gebracht die grenzen, culturen en talen overstijgt. Elk uniek verhaal onderstreepte hoe het partnerschap tussen Afrika en de EU lokale problemen werkelijk op grote schaal aanpakt," aldus Ogilvy Social.Lab. 

De Polaris Awards, een internationaal geprezen wedstrijd voor uitmuntendheid in politieke en overheidscommunicatie, bekroont degenen die blijk geven van uitzonderlijke vaardigheid in het gebruik van communicatietechnieken en -technologieën voor verkiezingscampagnes over de hele wereld. Een panel van vooraanstaande internationale deskundigen op het gebied van politiek management, bestaande uit doorgewinterde campagnemanagers, gewaardeerde politieke adviseurs, ervaren communicatieprofessionals en eminente academici, heeft de inzendingen zorgvuldig geëvalueerd.