Ogilvy verdient nu ook zijn strepen in WARC Effective 100

Awards / News

Ogilvy is uitgeroepen tot het #1 netwerk voor effectiviteit in de 2023 WARC Effective 100-ranglijst. Dit komt op de hielen van Ogilvy, dat onlangs werd uitgeroepen tot het meest creatieve bureaunetwerk ter wereld toen het voor het derde opeenvolgende jaar WARC's Creative 100 aanvoerde. De WARC Rankings zijn een wereldwijde index van creatieve, effectieve en media uitmuntendheid in reclame.

De jaarlijkse Effective 100 ranglijst van WARC erkent de meest effectieve bureaus, netwerken en campagnes ter wereld. Zeven kantoren van Ogilvy staan in de top 50 van de Effective 100: Ogilvy Mumbai (#5), Ogilvy London (#14), Ogilvy Taipei (#28), Ogilvy Sydney (#39), Ogilvy Shanghai (#42), Ogilvy Toronto (#45) en DAVID Miami (#45). Talrijke campagnes van Ogilvy stonden op de lijst van meest effectieve campagnes, waaronder: "Shah Rukh Khan-My-Ad" voor Cadbury door Ogilvy Mumbai; "Courage is Beautiful" voor Dove door het wereldwijde Unilever-team van Ogilvy; "Moldy Whopper" voor Burger King door INGO Stockholm en DAVID Miami; "Lu From Magalu" voor Magazine Luiza door Ogilvy São Paulo; "Get Crazy for Crazy Thursdays! " voor KFC door Ogilvy Shanghai; "Don't Ever Leave Me" voor Lacta door Ogilvy Athene; "Rediscover Germany" voor Deutsche Bahn door Ogilvy Frankfurt; "Dollar Catalogue" voor IKEA door Ogilvy Taipei; en "Heavily Accented" voor Cruzcampo door Ogilvy Madrid.

De WARC Effective 100 volgt de resultaten van effectiviteitsprijzen over de hele wereld en fungeert als een benchmark voor uitmuntendheid in effectiviteit. De Effective 100 is samengesteld op basis van wereldwijde wedstrijden in de sector, waaronder Effies, Cannes Lions (categorieën creatieve effectiviteit en creatieve strategie), IPA Effectiveness Awards, WARC Awards for Effectiveness, Jay Chiat Awards, APG Creative Strategy Awards, AME Awards en ARF David Ogilvy Awards, alsmede diverse regionale wedstrijden.

De top van de WARC Effective 100 en Creative 100 lijsten rondt een spannende maand af voor Ogilvy. Eerder deze maand werd Ogilvy genoemd in Fast Company's Most Innovative Companies-lijst voor zijn effectieve gebruik van AI om bedrijfsresultaten te stimuleren. The Drum erkende Ogilvy als het meest creatieve netwerk van bureaus ter wereld en rangschikte Ogilvy's global chief creative officer Liz Taylor als de #1 chief creative officer ter wereld, waarmee zij de eerste vrouw is die de ranglijst aanvoert. Bovendien werd Ogilvy geëerd op de A-List van Ad Age.