OMCollective opent deuren OMCollege

Communication / News

omcollege (1)Het online marketingbureau OMCollective richt OMCollege op. OMCollege verzorgt opleidingen voor digitale marketeers, alsook de werving en selectie van online marketeers voor bedrijven. Ook trainingen op maat zitten in het aanbod.logo_0mcollege

Online marketing wint elke dag aan belang. Nieuwe technologieën, apps, digitale advertising, SEO, social media strategieën, real-time bidding... het hoort allemaal tot de corebusiness van digitale marketeers, zegt men bij OMCollective, gevestigd in Sint-Niklaas. Maar voor bedrijven is het vaak erg lastig om werknemers te vinden die deze domeinen meester zijn en al over enige ervaring beschikken. CEO Michel De Baer: “Eerst en vooral zullen we digitale marketeers opleiden voor rekening van ondernemingen. De medewerker krijgt van ons een globaal trainingstraject voorgeschoteld, waarin hij deels bij ons en deels bij zijn werkgever actief is. Wij stomen hem of haar op drie maanden tijd klaar voor een online marketingjob. En na die drie maanden voorzien we nog eens negen maanden opvolging om de laatste werkpunten te weg te werken, de opvolging te garanderen en de kwaliteit te houden. Daarnaast kunnen bedrijven bij ons ook terecht voor online marketingopleidingen op maat. Denk bijvoorbeeld aan opleidingen over Google Analytics, Google Adwords, het inzetten van sociale media in een marketingstrategie, conversie optimalisatie..."

Tot slot staat OMCollege ook in voor de werving en selectie van online marketeers. "We merken dat het voor ondernemingen vaak niet evident is om de juiste kandidaten te vinden," zegt De Baer. "Ze worstelen zelf met de vereiste skills of krijgen kandidaten met onrealistische verwachtingen over de vloer. Wij gaan voor die bedrijven op zoek naar de geschikte medewerker en geven hem/haar een digitale marketingopleiding van een jaar. Zo draait hij/zij nadien meteen goed mee als senior in het bedrijf."