En na het telewerken?

Werken aan de wereld van morgen. Dat is gemakkelijk gezegd, maar wie heeft daar een handleiding voor? Wie is er echt bereid om zijn levensstijl te veranderen? Zijn manier van consumeren, reizen of liefhebben? Of zullen vliegtuigen opnieuw doen wat ze vroeger deden en auto’s opnieuw bumperkleven in de file? Stakingen voor het klimaat zullen alleszins weer op de agenda worden gezet. Benieuwd hoe Greta Thunbergs ‘Skolstrejk för klimatet’ nu vorm zal krijgen. Bovendien hebben door dat thuiszitten het akkoord van Parijs gerespecteerd. Op vrijwillige basis. Ha ha…

Maar een lockdown, zoiets kennen we eigenlijk al. We zitten namelijk vast met het milieu. Een wetenschappelijke realiteit die we altijd hebben genegeerd. Tot hiertoe gedroegen we ons als snotneuzen, als verwende kinderen.

We zullen veel moeten herzien. Telewerken is slechts één aspect van alle veranderingen die zullen plaatsvinden. Dat is een goede zaak, maar we hebben wel een tekort aan mensen in deze periode van lockdown. Dit betekent dat de mens centraal moet komen te staan in de terugkeer naar het normale, waar we allemaal op zitten te wachten. En het mogen geen loze woorden meer zijn! Iedereen zal zijn eigen recept gebruiken, zolang het maar deel uitmaakt van een gemeenschappelijk goed. Onze redactie deelt sinds 16 maart dagelijks een daily pill provided by PUB, ofwel reflecties van spelers in onze sector die, net als wij, aan morgen denken. We illustreren het met de hashtag #westandwiththesector, een hashtag die ons engagement symboliseert. In een tijd waarin deze ongekende crisis van vandaag ons uit elkaar trekt, durven we er veel op te verwedden dat we jullie bij elkaar kunnen brengen om de communicatiewereld van morgen samen op te bouwen. Deze PUB 2 is trouwens ‘open source’... U kunt het nummer lezen via onze e-reader of downloaden in PDF. Laat we elkaar vinden! Via de artikels in dit nummer van PUB en via manieren om de toekomst van deze planeet opnieuw vorm te geven.

 

Philippe Warzée                

 

Philippe Warzée

Directeur éditorial/Directeur-uitgever @PUB