ORBIT BY PUB XP 2023: EEN 'DIKKE MERCI'

Het is zover, de 6de editie van onze jaarlijkse conferentie over duurzame marketing en communicatie is voorbij. Tussen 2018 en 2023 hebben we een lange weg afgelegd – alhoewel. Het PUB-team werd relatief laat wakker: in 2018, oftewel 31 jaar na de beroemde wake-up call "Beds Are Burning" van de Australische band Midnight Oil. Maar wat bij duurzaamheid vooral telt, is dat je ermee begint en niet meer stopt. De 250 deelnemers aan de meest recente editie van Orbit by PUB XP hebben dat goed begrepen, en ik ben dan ook blij met hun toewijding. Tussen de professionals liepen ook veel studenten rond, zowel uit het noorden als uit het zuiden van het land. De thema’s zijn ook voor hen van belang, want het is hun wereld die we in onze handen houden.

Om het met Samira Brophy, senior director bij IPSOS Londen, te zeggen: "Op een dode planeet zijn er geen economische activiteiten mogelijk!" Ze voegde eraan toe dat het absoluut essentieel is dat bedrijven het tempo opvoeren. "Ze moeten de juiste dingen doen, omwille van de juiste redenen en vanuit een echt gevoel van urgentie," klonk het. Dat is duidelijk. Bij PUB maken we, net als bij een groeiend aantal bedrijven, werk van de verschuiving naar een groenere economie. Ik heb het waarschijnlijk al eerder gezegd, maar ik raad iedereen het boek “Kan marketing de wereld redden?” van Nicolas Lambert aan. Zijn essay roept marketeers op om wakker te worden, om de kracht van marketing te gebruiken en de grenzen te verleggen of zelfs te doorbreken. Er is niets mis met gematigdheid, maar we moeten wél een nieuw paradigma creëren vanuit het respect voor alle burgers.

Ik kijk ernaar uit om jullie in november 2024 terug te zien voor onze 7de editie. En ten slotte nog "un dikke merci" aan mijn team, aan de charismatische Erik Eklund (de moderator van deze editie) en aan onze partners, zonder wie een klein medium als het onze niet aan zo'n avontuur zou kunnen beginnen: een oprechte dankjewel aan AG InsuranceNGroupRMB en ServicePlan!

Philippe Warzée

Philippe Warzée

Directeur éditorial/Directeur-uitgever @PUB Magazine