Change is now!

leaderboardXL_700x150_saveIn 2018 lanceerde PUB het evenement Orbit, helemaal gewijd aan duurzame ontwikkeling vanuit het perspectief van communicatie en marketing. En dat doet PUB nog eens over op 24 oktober 2019, want duurzaamheid is een onuitputtelijk onderwerp met een ruime keuze aan eersteklasexperts. Dit jaar wijdt PUB de editie aan het thema 'Change is now!'
Overal in Europa proberen jonge generaties het bewustzijn te vergroten en contact te zoeken met politici en met de samenleving. Maar wie laat hen ook effectief uitspreken?! Het is waar dat het veranderen van onze gewoonten een uitdaging en een moeilijke opdracht is. En toch zijn we het aan onszelf verplicht. Nu. Vragen rond duurzaamheid in de reclame- en communicatie, gebaseerd op de SDG's (Sustainable Development Goals), vereisen bovendien een duidelijk antwoord. Als onderdeel van de professionele media willen we graag met u, adverteerders, bureaus, media, marketeers en onderwijsspecialisten inzicht krijgen in hoe we een aantal wijzigingen in houding en gedrag kunnen doorvoeren. Want het voor de hand liggende blijven negeren, kunnen we niet: verandering moet van onze kant komen. En van de uwe.
Het thema ‘Change’ zal dit jaar besproken worden door verschillende professionele en activistische spelers die autoriteiten zijn als het gaat om duurzaamheid. Hun namen, die laten we mondjesmaat op u los... Lees PUB.be en raadpleeg Orbit by PUB om  op de hoogte te blijven.
care awardDe namiddag wordt afgesloten met de uitreiking van een internationale en duurzame prijs, een waarmee PUB zich met plezier associeert. We hebben het natuurlijk over de Care Awards, in 2009 in het leven geroepen door EACA, de European Association of Communication Agencies, en ACT ResponsibleDeze awards zijn een erkenning voor de meest succesvolle creatieve campagnes ten behoeve van goede doelen en het milieu. De Care Awards richten zich op specifieke onderwerpen zoals volksgezondheid, milieu, duurzame consumptie, openbare veiligheid, invaliditeit, mensenrechten, huiselijk geweld, kindermisbruik…. Het specifieke kenmerk van de Care Awards is dat de jury wordt voorgezeten door een lid van het Europees Parlement en bestaat uit communicatiedirecteuren van NGO’s en instellingen, creatieve directeuren en MVO-deskundigen. De laatste Care Awards werden in 2017 in Brussel uitgereikt. Na een jaar van bezinning herlanceert Act Responsible met de steun van PUB deze prijzen, die in lijn zijn met de tijd. Zei u SDG (United Nations Sustainable Development Goals)?
Philippe Warzée