Onlyhumans helpt ITG aan een Belgian Podcast Award

Awards / News

Het eerste seizoen van Transmission won goud op de Belgian Podcast Awards (BPA) in de categorie Science & Tech. Het Antwerpse bureau Onlyhumans maakte deze internationale podcast voor het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG), samen met productiehuis Sonhouse.

Abstracte topics, menselijke insteek

Seizoen 1 van Transmission zoomt in op infectieziektes en hoe het ITG uitbraken onder controle helpt te krijgen. Met hulp van wetenschapsauteur Toon Verlinden en vertelstem Lara Chedraoui zette Onlyhumans deze complexe, abstracte vraagstukken om in boeiende, menselijke content: ontroerende anekdotes, spannende reisverhalen en persoonlijke reflecties. Die aanpak loont, zo bleek tijdens de uitreiking van de BPA in het Afrikamuseum in Tervuren. Transmission won er goud, en was daar mee in het goede gezelschap van onder meer Björn in the USA (categorie History) en De Kroongetuigen (True Crime). 

Langetermijndenken vraagt lef

Pieterjan Van Wyngene, strategic director bij Onlyhumans, is vol lof over de samenwerking met het ITG en de keuzes die het instituut maakte: “We geloven in de kracht van langetermijnmarketing en zijn het ITG dan ook dankbaar dat ze ons vertrouwen in die aanpak. Het vraagt moed om te investeren in een podcast. In een sector waarin alles snel moet gaan en klanten vaak meteen resultaat verwachten, waarderen we de visie en het geduld die nodig zijn om een andere, minder evidente weg in te slaan.”

Seizoen 2 net gelanceerd

De eerste aflevering van seizoen twee van Transmission is net gelanceerd op Spotify, Apple Music, SoundCloud, Deezer, Google Podcasts, Amazon Music en YouTube. Dit nieuwe seizoen gaat over gezondheidssystemen. Wat zet die systemen onder druk? Heeft iedereen er toegang toe? Bieden ze voldoende kwaliteit? En hoe bereiden we ons voor op komende crisissen, zonder te weten uit welke hoek die zullen komen?

Luister naar Transmission via je favoriete podcast-app of via de ITG-website.

Credits: 

Agency: Onlyhumans (62MILES) 

Brand: Instituut voor Tropische Geneeskunde 

Client: Cleo Maerivoet, Ildikó Bokros, Anton Baert

Strategic direction: Pieterjan Van Wyngene 

Creative direction: Alessandro Segatta 

Content creation: Toon Verlinden (freelance), Lies Xhonneux

Sound production: Sonhouse

Narrator: Lara Chedraoui

Account team: Wouter Vandenbogaerde, Britt Van Thillo