Onlyhumans zoekt beleggingstalent voor BinckBank

Crea / News

Onlyhumans BinckbankWie krijgt er níet graag een smak geld om te beleggen? BinckBank zocht een manier om beleggers in spe warm te maken om zich effectief op het beleggerspad te begeven. Het vond in Onlyhumans de geschikte partner om die missie vorm te geven. Vanuit het idee dat beleggen voor eender wie is weggelegd, ontstond de Binck Challenge: een uitdaging tussen drie beleggers die elk met €20.000 beginnen. Het geld dat ze na vijf maanden beleggen op de beurs overhouden van het startkapitaal, krijgen ze integraal mee naar huis!
Onlyhumans ontwikkelde het creatieve concept en neemt daarnaast de hele productie van de campagne voor zijn rekening. Op 17 september werd de Binck Challenge gelanceerd met een brede online campagne via display en Facebook-ads.
Wie zijn nu eigenlijk die drie beleggers die aan de Binck Challenge deelnemen? De actie is in de eerste fase een zoektocht naar interessante beleggersprofielen, die Onlyhumans samen met BinckBank zal selecteren. Kandidaten kunnen zich tot 1 oktober inschrijven via een minisite, en moeten zich identificeren met een van de drie persona’s die Onlyhumans ontwikkelde. Zo is er ‘Zelfbelegger’ Elliot Expert, de krak in beleggen die uitgaat van zijn eigen kennis en die zijn bedrag zelf wel belegt. Charlie Chill is de ‘Latenbelegger’ die zijn vermogen door de bank laat beheren. En Samuel Split is de ‘Samenbelegger’ die de helft van zijn kapitaal zelf belegt, en de andere helft door de bank laat beheren. De Binck Challenge is natuurlijk een spannend avontuur voor de drie beleggers die uiteindelijk geselecteerd worden. Zal de gekozen beleggingsstrategie hen na 5 maanden iets opleveren? Maar daarnaast is er nog een wedstrijd waaraan iederéén kan deelnemen door de beleggingservaringen van de drie ‘Challengers’ nauwgezet te volgen op de website en via Facebook, en enkele vragen correct te beantwoorden. Aan de winnaar schenkt BinckBank €5.000.
Gedurende het hele traject houdt Onlyhumans de vinger aan de beleggerspols. Elke twee weken zijn er interviews met de drie beleggers om een update van hun situatie te geven en maandelijks worden ze ook bij BinckBank uitgenodigd om hun ervaringen te delen. Al die content wordt gecapteerd en verspreid via diverse kanalen.