Op het spoor van Suske & Wiske...

Agenda / Communication / News

  • Du 05/02/2021 10:00
    au 18/04/2021 17:00

Train World volgt het spoor van Suske en Wiske! De aanwezigheid van Suske en Wiske in het museum laat jong en oud kennismaken met treinen en de spoorwegen in de albums van de twee vrienden, en dan in het bijzonder met de eerste treinrit in ons land van 5 mei 1835. Treinen, spoorwegen en stations hebben altijd een grote rol gespeeld in heel wat andere klassiekers zoals De gouden locomotief, Het sprekende testament en De Texasrakkers.

Deze mini-expo biedt voor elk wat wils: zowel Suske en Wiske-fans van het eerste uur, maar evengoed treinfanaten en families zullen aan hun trekken komen. In het kader van de mini-expo verschijnt ook het 356ste Suske en Wiske-album De fluitende Olifant. Hoewel het niet voor het eerst is dat de twee helden op treinavontuur vertrekken, is het wel de eerste keer sinds lange tijd dat de trein opnieuw zo’n prominente rol in een album inneemt. In dit nieuwe nummer start het verhaal in Train World en flitsen de striphelden terug naar de eerste treinrit in België van 5 mei 1835. Samen met Lambik, Jerom en professor Barabas storten ze zich in een spannend treinavontuur.

Er wordt een exclusieve versie van dit stripverhaal in een beperkte oplage van 2.500 exemplaren uitgebracht. Deze zal enkel verkocht worden in de museumshop. Train World ontwikkelde voor dit speciale verzamelalbum 8 extra pagina’s waarin heel wat informatie staat over Train World en de geschiedenis van de Belgische spoorwegen, en het bevat zelfs een heus spelletjeskatern voor de jongere fans.

De expo ‘Op het spoor van Suske en Wiske’ is van 5 februari tot en met 18 maart 2021 te zien in Train World (Prinses Elisabethplein 5, 1030 Schaarbeek). Het verzamelalbum De fluitende Olifant met het extra katern is exclusief te koop in de museumshop voor €7,99.