Orange aan het stuur bij Agoria Solar Team

Communication / News / Sustainability

Orange Belgium wil zich als een verantwoorde en duurzame telecomoperator op de kaart te zetten. In die context gaat Orange Belgium een samenwerking aan met Agoria Solar Team, een groep ingenieurstudenten die het tegen andere teams wereldwijd opneemt in de strijd om de meest innovatieve en efficiënte zonnewagen te bouwen en zo het potentieel van hernieuwbare energie onder de aandacht te brengen.

Als Golden Connectivity Partner zal Orange Belgium gedurende twee jaar financiële steun bieden om de BluePoint-zonnewagen van Agoria Solar Team te verbeteren, evenals technische steun en advies om de communicatie tussen de wagens onderling en met het team te optimaliseren. Bovendien zal Orange Belgium het team helpen om interessante data te vergaren over hun prestaties en op die manier hun configuraties en racestrategieën bij te stellen.

Deze samenwerking wordt al snel op de proef gesteld, wanneer Agoria Solar Team deelneemt aan de iLumen European Solar Challenge op het prestigieuze voormalige F1-circuit van Zolder in België. De iLumen European Solar Challenge wordt algemeen beschouwd als de Europese kampioenschapsrace voor zonnewagens. In deze 24-uurs race, dit jaar van 18 tot en met 20 september, zullen de piloten af te rekenen krijgen met ernstige problemen, zoals het Belgische (onvoorspelbare) weer, en de noodzaak om ook ’s nachts te blijven rijden, omdat er maar twee pitstops zijn toegestaan om de batterijen te herladen. Deze race kan je alleen winnen met een goed uitgekiende strategie, waar Orange Belgium de technische ondersteuning voor wil bieden.