Orange lanceert TV Lite zonder decoder

Media / News

Cord cutting is weer een stap dichter. Net geen 40% van de Belgen heeft een abonnement op een betaalzender of -dienst om films of series te kijken. Orange TV Lite, het nieuwe concept dat Orange Belgium op de markt brengt, maakt het mogelijk om zo'n streamingaccount te combineren met het gewone tv-aanbod, zonder dat je een volledig abonnement hoeft te betalen. Orange TV Lite stelt kijkers in staat om tot 20 tv-zenders te streamen naar hun smartphones, tablets en pc’s, waaronder ook via Google Chromecast, zonder een decoder.

Almaar meer mensen streamen hun favoriete series en films online. Uit een onderzoek van Orange blijkt immers dat 39% van alle Belgen tegenwoordig zo'n streamingplatform gebruikt. In de leeftijdscategorie 18 tot 34 jaar klimt dat percentage zelfs tot boven de helft (56%). Het nieuwe concept Orange TV Lite biedt klanten met evoluerende contentgewoonten de mogelijkheid om naar de standaard tv-zenders te kijken zonder dat ze een decoder nodig hebben. Dat kan bijvoorbeeld via een Google Chromecast, Google Nest Hub, hun smartphone, tablet of pc. Volgens het eerder genoemde onderzoek gebruikt al 1 Belg op 6 Google Chromecast.

Orange TV Lite biedt kijkers de mogelijkheid om, tegen een volgens Orange "zeer competitieve prijs", een selectie tot 20 tv-zenders te bekijken, met voor elke leeftijdscategorie wat wils. Er zullen twee aanbiedingen zijn: een met Nederlandstalige en een met Franstalige zenders. Het eerste aanbod omvat 11 Nederlandstalige zenders zoals VTM, VTM Kids, Eén, Canvas, Play4, Play5, Play6,… naast zenders zoals National Geographic, Disney Channel en FOX. Het tweede aanbod omvat 15 Franstalige zenders: La Une, RTL-TVi, PlugTV, TF1, France 2,… maar ook National Geographic en Disney Channel, om er maar een paar van te noemen.

Gezinsvriendelijk

Orange TV Lite biedt een aantal extra mogelijkheden. Programma’s kunnen opgenomen en later herbekeken worden. Televisie kan gestreamd worden naar uiteenlopende toestellen en de app kan in totaal op vijf apparaten geïnstalleerd worden zodat het hele gezin er mee van kan genieten. Streaming is mogelijk via wifi, maaar ook via 4G in België en Europa. Alle content – live zenders en opnames – kunnen bekeken worden via de speciale mobiele app Orange TV Plus, die gedownload kan worden in de Google Play Store en de App Store.

Klanten met de Orange Football-optie (10,99 euro per maand) om de Jupiler Pro League te volgen, vinden de drie Eleven Sports-kanalen rechtstreeks geïntegreerd in de app, gratis. Orange TV Lite is enkel beschikbaar binnen een 'Love'- of 'Home'-abonnement voor de prijs van 8,50 euro per maand. In een combinatie met ‘Love’ en ‘Go Plus’ halen Orange-klanten ongelimiteerd vast internet en telefoongesprekken, 10 GB data en TV Lite in huis voor maar 58,5 euro per maand.