Orbit Media Barometer: COP27 maakt Belgische media warm voor duurzaamheid

Media / News / Research / Sustainability

De voorbije vijf jaar stond duurzaamheid centraal in de activiteiten van PUB. Reden te meer om ook een eigen Orbit Media Barometer te lanceren: een interactieve live feed die alle recente vermeldingen rond ‘duurzaamheid’ in de Belgische media toont.  

Hot topic deze week was natuurlijk de start van de 27e VN-klimaatconferentie, de COP27, op de expovloeren van Sharm-el-Sheikh in Egypte. VRT NWS berichtte er uitvoerig over, en dat ging bij de Belg niet onopgemerkt voorbij. Het artikel behoort tot een van de meest gelezen berichten van de afgelopen week. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de hashtag #COP27viraal gaat op Twitter. Onder meer voorzitter van de Europese Commissie Urusla von der Leyen en oud-rector van de KULeuven Rik Torfs lieten zich op Twitter uit over de klimaatkwestie.

Over de Orbit Media Barometer

De Orbit Media Barometer onderzoekt zowel de sociale als de traditionele media en belicht de meest gebruikte trefwoorden en zoekopdrachten rond het aspect duurzaamheid in de Belgische media. Wat zijn de meest gebruikte hashtags op nieuwssites en sociale netwerken? Welke persoonlijkheden of bedrijven zijn het meest actief op het gebied van duurzaamheid? U vindt de volledige Orbit Media Barometer hier.