Outbrain benoemt Ernst Dirkzwager tot head of sales Benelux

News / People

Outbrain heeft Ernst Dirkzwager aangesteld als head of sales Benelux. In deze nieuwe rol zet hij zijn 15 jaar ervaring in de wereld van online en contextuele reclame in om Outbrain te ondersteunen bij het laten groeien van zijn klantenbestand met merken en bureaus.

Dirkzwager is verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten ter ondersteuning van adverteerders in zowel België als Nederland. Hij speelt een belangrijke rol in het verder uitbouwen van geïntegreerde en uitgebreide native advertising-oplossingen zodat adverteerders de betrokkenheid van hun bezoekers kunnen verhogen via gepersonaliseerde feeds.

De afgelopen anderhalf jaar was Dirkzwager managing director Benelux en global partnerships director voor video intelligence AG (vi), het contextuele videotechnologieplatform dat Outbrain in januari 2022 heeft overgenomen. Voor deze rol werkte hij als managing director bij de mobile journey marketing engine Ogury en als sales director bij Unruly (mobile data en video advertising platforms).

“De succesvolle periode waarin Ernst onze videostrategie binnen de Benelux-regio bij vi aanstuurde, toont aan dat hij in staat is merken en bureaus te ondersteunen met het maximaliseren van hun rendement op investering,” vertelt Magdalena Flick, managing director van Outbrain Benelux. “Met zijn uitgebreide kennis van online advertising stuurt hij strategische partnerships en geïntegreerde teams aan om merken en bureaus te helpen in het veranderende digitale landschap.”

“Ik ben erg enthousiast om deel uit te maken van dit geweldige team en voort te bouwen op Outbrains technologie en productleiderschap,” zegt Ernst Dirkzwager. “We bevinden ons op een bijzonder moment in de advertentiemarkt waar meer en meer advertentie-uitgaven verschuiven naar digitaal, en Outbrain heeft bewezen meer dan klaar te zijn voor de toekomst van adverteren. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met onze partners in de regio's en dit team naar een hoger niveau te brengen in de nieuwe organisatiestructuur.”