Outdoor Services wordt Rapport

Communication / News

rapport-strap2-300dpi-1PUB sprak met Chris Marjoram en Sylvie Irzi over de naamsverandering van Outdoor Services naar Rapport. Outdoor Services is binnen IPG Mediabrands het bureau dat is gespecialiseerd in consulting en aankoop met betrekking tot outdoorreclame (OOH). Het bureau krijgt behalve nieuwe naam ook een groter werkterrein en nieuwe ambities.

Chris Marjoram

Chris Marjoram

Na de Verenigde Staten heeft het Verenigd Koninkrijk al een tijdje een vestiging van Rapport. Met succes, zo blijkt. "Het gaat namelijk om meer dan een naamsverandering," zegt Chris Marjoram, managing director van Rapport in het Verenigd Koninkrijk. "Onder het motto 'Rewarding connections' kreeg Rapport een nieuwe positionering. Wat bestond, blijft behouden. Maar de digitalisering en de beschikbaarheid van data creëren de mogelijkheid om de diensten van Rapport uit te breiden en om het marktaandeel van (digitale) outdoorreclame te verhogen.” Innoverende technologie met daaraan gekoppeld een hoge vorm van creativiteit moet de band tussen merken en consumenten via outdoorreclame nog sterker maken. Want outdoorreclame wordt 'slimmer' en steeds meer geïntegreerd in 'performance based'-campagnes.

Wat Rapport, dat vanaf vandaag ook onder die naam in België actief is, aanbiedt, is alles wat Outdoor Services al aanbood. En de stap die vandaag wordt gezet ligt in het verlengde van bijvoorbeeld OOH-campagnes die via programmatic buying verliepen en in real time werden geoptimaliseerd. Maar er is meer. "Met de naamsverandering en de nieuwe tools, technologieën en partnerships die wij zullen gebruiken spelen we in op wat op international vlak beschikbaar is aan oplossingen en proposities," zegt Sylvie Irzi, COO bij Mediabrands Belgium. De uitbouw van digitale outdoorreclame laat toe om veel beter de consumer journey te volgen. Zo zullen technologie met betrekking tot 'audiences' en nog diepere egomarketing een nog belangrijkere rol rol kunnen spelen: "Het consumententrajet offline kunnen volgen,  zoals wij dat nu al doen in een aantal online gevallen, wordt morgen vervolledigd met het stuk 'Outdoor'-data  en -strategiëen. De nieuwe tools zullen nieuwe metingen toelaten en dit zal ook een andere blik werpen op OOH."

"Hoe zetten we geolokalisatie om naar out of home? Waar is de klant, hoe kan je die activeren? We willen met Rapport een rol spelen in de volledige 'funnel of conversion', met daarbij ook aandacht voor de cruciale rol van mobile," gaat Sylvie Irzi voort.

Sylvie Irzi 2017

Sylvie Irzi

En voor wie denkt dat digitale outdoorreclame via automatisering tot jobverlies kan leiden, benadrukt Sylvie Irzie dat deze naamsverandering gepaard gaat met investeringen in mensen. Het team van Outdoor Services werd recent al versterkt met het oog op de verdere ontwikkeling van het bureau. Nu werkt het bureau voor 25% rechtstreeks voor klanten, de nieuwe mogelijkheden binnen Rapport moet dat percentage doen verhogen, terwijl alle bureaus binnen IPG Mediabrands (en hun klanten) uiteraard ook profiteren van de (nog hogere) toegevoegde waarde die Rapport kan bieden. Zeker nu ook creativiteit op het vlak van augmented reality kan worden getoond. En dat Rapport onder die naam internationaal wordt uitgerold, is een bijkomend voordeel. "In het Verenigd Koninkrijk hebben we bijvoorbeeld enkele klanten die internationaal werken en die we op die manier in elk land dezelfde graad van dienstverlening kunnen aanbieden," zegt Chris Marjoram.