Paul Wauters versterkt creatieve directie Accenture Interactive

News / People

Paul Wauters versterkt het creatieve team als executive creative director bij Kunstmaan | Accenture Interactive en zal samen met Klaartje Galle het bureau op creatief vlak verder aansturen. Na een internationale carrière die hem onder andere naar Rome, Milaan en Parijs bracht, vond hij bij Kunstmaan | Accenture Interactive de bezieling die hem enkele dagen per week terug naar ons land doet keren. Tijdens zijn parcours won Wauters meer dan 200 nationale en internationale creatieve prijzen; hij is ook een gevierd auteur van de reeks Heerlijke Hoorspelen van Het Geluidshuis en produceerde onlangs nog een kortfilm waarvoor hij Christoph Waltz als verteller wist te strikken.

Met zijn internationale achtergrond en ervaring in het opzetten en integreren van bureaus geeft Wauters een impuls aan de uitbouw van het aanbod van Accenture Interactive: creativiteit met data en technologie combineren om zinvolle merkervaringen uit te werken. Hij brengt een zeldzame toegevoegde waarde voor lokale klanten maar zal ook over de landsgrenzen actief zijn voor het netwerk.

Er was meteen een klik met het snelgroeiende nieuwe team bij Accenture Interactive, en de samenwerking met de verschillende disciplines werpt meteen zijn vruchten af: samen met het team haalde Wauters al een aantal nieuwe klanten binnen, waaronder Exact, waarvoor Kunstmaan | Accenture Interactive de nieuwe campagne zal uitwerken.

“Ik heb al een paar keer het geluk gehad om de vroege fase te kunnen meemaken van succesbureaus: LHHS (Air), Duval Guillaume, LG&F en laatst Babel, waar ik vanaf dag één kon meebouwen. De energie die in de lucht hangt in die acceleratieperiodes is geweldig. Kunstmaan bestaat natuurlijk al lang en heeft al veel straffe dingen gedaan, maar na toetreding tot Accenture Interactive voelde ik hier zo’n momentum, een doorstart, met veel nieuw talent en grote ambities, ook internationaal. Ik was helemaal niet van plan terug naar België te komen, maar voor een goed verhaal wil ik al eens van idee veranderen,” vertelt Paul Wauters.

“Met Paul krijgen we een wereld aan creatieve ervaring binnen. Zijn uiteenlopend creatief palmares en analytisch vermogen combineren uitstekend met het werk van onze innovatieve designers en data- en technologie-experten. Hierdoor kunnen we een uitzonderlijke toegevoegde waarde bieden in het uittekenen van het consumententraject van onze klanten,” besluit Gert Pauwels, managing director van Kunstmaan | Accenture Interactive.