Peloton de Paris maakt ecologisch statement

News / Retail / Sustainability

Wendy Janssens en Vincent Van Parys, de oprichters achter de fietsbar en het cycling label Peloton de Paris, lanceren een fietskledinglijn gemaakt uit 100% gerecycleerde stoffen. De lijn kreeg de naam “Recon” waarvan de RE voor ‘recycled’ staat, ECO van ‘ecological’ werd afgeleid, en de N voor ‘nature’ staat. Recon (vertaald: ‘op verkenning gaan’) verwijst daarenboven ook naar de term ‘recon ride’ (waarbij een profwielrenner het wedstrijdparcours op voorhand verkent), waarmee het label wil aantonen dat het nog volop bezig is met het exploreren van de mogelijkheden op dit terrein.

(c) Peloton de Paris

De stukken uit de Recon-lijn zijn vervaardigd uit gerecycleerde PET-flessen en polyester vezels uit gerecycleerde grondstoffen op basis van olie voor het hoogtechnologische aspect. Deze lijn boet niet in op het vlak van high performance: De collectie bestaat uit hoogtechnologische materialen, zowel op het vlak van vochtabsorptie als op het vlak van ventilatie dankzij extra geperforeerd materiaal onder de armen.

(c) Peloton de Paris

In totaal zijn er vijf verschillende design jerseys in deze lijn: zwart, donkerpaars, aqua-groen (celeste), donkerblauw (navy) en kaki. Er wordt telkens geopteerd voor één kleur en een minimale branding, verwijzend naar het pure, milieuvriendelijke concept achter de collectie. Naast de jerseys is er ook een bib shorts in één kleur (zwart) met verschillende zakjes op beide zijden van de benen alsook op de achterkant voor het opbergen van de gsm, sleutels en/of eten. Ook qua verpakking gaat Peloton de Paris voor een milieubewuste keuze: alles wordt verpakt in composteerbare zakjes en in dozen van gerecycleerd papier.

(c) Peloton de Paris

Meer info over deze en andere collecties vindt u op de nieuwe website/webshop.