Petra De Sutter wint OUT Media Award

Awards / Media / News

In oktober legde Petra De Sutter (Groen) de eed af als allereerste transgender vicepremier in Europa. Hiermee bracht ze de holebi- en transgendergemeenschap in België op een bijzonder positieve manier in de nationale en internationale media. Om die reden wint De Sutter dit jaar de OUT Media Award en mag ze zichzelf daarbij officieel de meest LGBT+ vriendelijke mediapersoonlijkheid van 2020 noemen. De OUT Media Award werd in 2014 in het leven geroepen door de Europese tv-zender OUTtv om mediapersoonlijkheden aan te sporen een actieve bondgenoot te zijn voor de holebi- en transgendergemeenschap die nog te vaak te eenzijdig of ondervertegenwoordigd wordt in de mainstream media. De Sutter kreeg de prijs persoonlijk overhandigd van OUTtv-gezicht Jens Geerts.

Bijna 5.000 Vlaamse LGBT+-personen brachten de voorbije weken online hun stem uit: een record met 3.000 voorkeurstemmen voor De Sutter. De vice-eersteminister won de award van o.a. onderneemster Jitske Van de Veire, Christophe Ramont en Nick Laenen uit 'Blind Getrouwd', Tristan Swennen uit 'Boer Zoekt Vrouw' en uroloog Piet Hoebeke. Met de titel 'meest LGBT+ vriendelijke mediapersoonlijkheid van het jaar' volgt ze andere bekende LGBT+ bondgenoten op zoals onder anderen de voorzitter van de Europese Raad Charles Michel, meidengroep K3 en journaliste Bo Van Spilbeeck
Op de vraag naar welke LGBT+-bondgenoten de minister zelf het meest opkijkt, was Petra De Sutter duidelijk: “Guy T'Sjoen, androloog-endocrinoloog en hoogleraar aan de Universiteit van Gent en Nora Monsecour, de vrouw waarop de de film 'Girl' van de Belgische regisseur Lukas Dhont geïnspireerd is.”