Philippe Van Belle is CIO of the Year 2022

News / People

IT-magazine Data News heeft Philippe Van Belle van AG Insurance uitgeroepen tot CIO of the Year 2022. Hij haalde het van Chris Borremans (Komatsu Europe International) en Nicolas Van Kerschaver (Liantis). Drie organisaties kregen een erkenning voor ICT/Digital Project of the Year 2022: Port of Antwerp-Bruges, Antwerp Maritime Academy en Qreddi.

Op donderdag 1 december organiseerde Data News de 15e editie van CIO of the Year. De award bekroont een CIO voor haar of zijn realisaties van het afgelopen jaar. Visie, strategisch inzicht, leiderschapskwaliteiten en persoonlijkheid bepalen de keuze.

De redactie van Data News nomineerde drie kandidaten die een digitaal transformatietraject leiden en de klassieke IT-verantwoordelijkheid combineren met een duidelijk mandaat voor de digitale strategie. De lezers van Data News en een professionele jury bestaande uit academici, ex-winnaars en IT-prominenten kozen de winnaar. Na stemming en jurering werd Philippe Van Belle (AG Insurance) benoemd tot de beste CIO van het jaar 2022. De andere genomineerden waren Chris Borremans (Chief Information Officer bij Komatsu Europe International) en Nicolas Van Kerschaver (Chief Information & Digital Officer bij Liantis).

Kristof Van Der Stadt, hoofdredacteur van Data News en juryvoorzitter, over de keuze voor Van Belle: “Philippe Van Belle overtuigde het publiek en de jury met zijn uitgesproken langetermijnvisie, doorzettingsvermogen, leiderschapsstijl en persoonlijkheid. Het replatforming-project dat hij bij AG Insurance succesvol uitvoerde, is een huzarenstuk dat internationale weerklank verdient en dat toont dat risico-aversie duidelijk niet in zijn woordenboek staat.”

ICT/Digital Project of the Year 2022: dit zijn de winnaars

Dit jaar kregen drie organisaties een erkenning voor ICT/Digital Project of the Year: Port of Antwerp-Bruges (het APICA-project: een digital twin van de haven), Antwerp Maritime Academy (reddingsboten in VR te water laten) en Qreddi (een betaaloplossing met QR-codes in wassalons). De ICT/Digital Project of the Year Contest bekroont projecten die zowel ICT-technologische als zakelijk innovatief zijn. De wedstrijd staat open voor organisaties uit de private én de publieke sector.

Foto: (c) Roularta