PHNX AWARDS 2023: Serviceplan Group Belgium pakt zilver

Awards / News

Wat waren de toppers bij de vierde AdForum PHNX Awards, dit jaar gewijd aan het thema Vrede? Het Portugese bureau FCB Lisboa won de speciale GRAND PRIX FOR PEACE bij de 2023 PHNX Awards met de “Portuguese (Re)constitution” Ter gelegenheid van de verjaardag van de Anjerrevolutie gebruikten kunstenaars de blauwe potloden die door censoren werden gebruikt om de voormalige fascistische grondwet te herschrijven met gedichten en illustraties waarin de vrijheid werd gevierd. Het resulterende manifest won ook de Print Grand Prix. Ogilvy Honduras won zowel de Strategy & Technique and the Good Causes Grand Prix met "Morning After Island". Als protest tegen een verbod op noodanticonceptiepillen werd in internationale wateren een eiland gecreëerd waar Hondurese vrouwen de medicijnen legaal konden innemen - en konden protesteren tegen het verbod.

AdForum lanceerde de PHNX Awards in het hart van de afsluiting in 2020 om de veerkracht van creativiteit te vieren. Het is blijven bestaan als een van de meest ongewone shows in het prijzenlandschap. De jury bestaat niet alleen uit creatieven, maar ook uit planners, leidinggevenden, klanten, PR's, marketeers, consultants... Dit jaar stemden meer dan 800 juryleden online over het werk. De Grand Prix-winnaars werden gekozen na een live paneldebat. Zie onderaan dit news.

En de Belgen? Van de Belgische campagnes die waren genomineerd wist er uiteindelijk eentje die nominatie te verzilveren. Zilver dus voor Serviceplan Group Belux met de Amis des Aveugles- Vrienden der Blinden-rebrandingcampagne!

Credits:

An Rietjens & Tony Naudts-Ducène (Creative Leaders)
Marc Thomasset (AD)
Nathalie Strybos (Copy)
Denise Hermo (Designer)
Denis Roumegoux (Graphic Designer)
Benjamin Gaspart (Graphic Designer)
Natalia Oyarzun (Graphic Designer)

The Grand Prix winners:

FILM
VMLY&R Mexico – SHOUT

PRINT

FCB Lisboa – Portuguese (Re)Constitution

DIGITAL

DDB Chicago – Apologize the Rainbow

STRATEGY & TECHNIQUE

Ogilvy Honduras – Morning After Island

DESIGN

Serviceplan Germany/Serviceplan Korea – Dot Pad

GOOD CAUSES

Ogilvy Honduras – Morning After Island

GRAND PRIX FOR PEACE

FCB Lisboa – Portuguese (Re)Constitution

De volledige lijst van goud, zilver en brons vindt u op adforum.com/phnx-winners.