Pink Ribbon, P&V en Olivia Borlée roepen op tot Roze Mars

Crea / News / Sustainability

De organisatie die strijdt tegen borstkanker, Pink Ribbon, trapt een nieuwe editie van De Roze Mars op gang. Olivia Borlée geeft als ambassadrice alvast het goede voorbeeld. Vanaf nu kan iedereen zich weer inschrijven voor De Roze Mars, een wandelevenement in de strijd tegen borstkanker. Om dat aan te kondigen hebben Pink Ribbon en P&V Verzekeringen een eigen campagnefilm opgenomen. Daarin is Olivia Borlée te zien, dit jaar ambassadrice van De Roze Mars, samen met tientallen (ex)-borstkankerpatiënten en sympathisanten. Vorig jaar stapten de deelnemers van De Roze Mars 6,4 keer de wereld rond. Dit jaar mikken Pink Ribbon en P&V Verzekeringen op minstens 10 keer.

Al te veel Belgen zitten teveel, en bewegen te weinig tijdens de werkuren. Door deel te nemen aan de Roze Mars, worden deelnemers gemotiveerd om meer te bewegen en meteen het goede doel te steunen. De borstkankerorganisatie  lanceert deze campagne. Ambassadrice Olivia Borlée: “'Sport heeft altijd al een belangrijke rol in mijn leven gespeeld, anders was ik natuurlijk nooit olympisch kampioene kunnen worden. Vandaag kan ik met mijn eigen modelabel 42/54 meer dan ooit een gezonde levensstijl aanhouden en ontsnappen aan de stress van alledag. Daarom ben ik ook zo vreselijk trots dat ik me als ambassadrice van de Roze Mars kan inzetten voor Pink Ribbon. Jammer genoeg kennen we allemaal wel iemand met kanker. En als je door regelmatig te bewegen minder vatbaar bent voor de ziekte, dan twijfel ik geen seconde en doe ik alles wat in mijn macht ligt om de mensen aan het bewegen te krijgen.”

Naast Olivia Borlée schitteren ook 59 figuranten in de video, onder wie 41 vrouwen, 16 mannen, een kind en een hond. Bij de figuranten zijn enkele borstkankerpatiënten die ondertussen genezen zijn, maar evengoed vrouwen die momenteel een behandeling ondergaan.