PRovoke media kroont Whyte Corporate Affairs tot beste in zijn vak

Awards / News

Vrijdag 27 mei ontving Whyte Corporate Affairs, tijdens een prestigieuze ceremonie in the Guildhall in Londen, de SABRE Award voor beste communicatieadviesbureau in de Benelux. PRovoke media, de organisatie achter de SABRE Awards die wordt geleid door Paul Holmes, selecteert de EMEA Consultancies of The Year op basis van een uitgebreide evaluatie, die de prestaties van meer dan 200 PR-bureaus in het Verenigd Koninkrijk, Europa, het Midden-Oosten en Afrika beoordeelt. Whyte Corporate Affairs ontving de SABRE Award omwille van het hoge niveau van strategische planning, creativiteit van haar campagnes en uitstekende bedrijfsresultaten.

Sinds de oprichting in 2008 positioneert Whyte Corporate Affairs zich op de Belgische markt als leider in corporate affairs, de mix op maat van corporate communicatie en public affairs die de oprichters van het bedrijf van meet af aan als hun specialiteit beschouwden. Whyte is steeds trouw gebleven aan haar basisprincipes en plan. Maar het bedrijf is ook geëvolueerd, heeft zijn activiteiten opgeschroefd naar een hogere versnelling in innovatie, diversificatie en het opwaarderen van de kerndiensten op het gebied van corporate affairs. Het agentschap biedt zijn klanten een waardevol inzicht in het Belgische media-, politieke, bedrijfs-, sociale en academische landschap, een expertise die Whyte Corporate Affairs in staat stelt om de juiste doelgroepen te definiëren, de meest geschikte communicatiekanalen aan te bevelen, de juiste boodschappen te formuleren en te anticiperen op acties en reacties. Die expertise wordt versterkt door een engagement op het vlak van analyse en onderzoek en een groeiende nadruk op digitale kanalen en visualisatie. Whyte is gevestigd in België met een hoofdkantoor in Brussel en een bijkomend kantoor in Antwerpen.

Double digit groei

Onaangetast door de pandemie in 2020 zag Whyte haar inkomsten in 2020 met 15% stijgen en in 2021 was er opnieuw een jaar van sterke groei met dubbele cijfers (12,5%), waarbij het kantoor het jaar afsloot met een honorarium van 5,94 miljoen euro. Gezien de focus van het kantoor en de impact van de pandemie was het niet verrassend dat het werk op het gebied van corporate reputatiemanagement en crisis- en issuemanagement de boventoon bleef voeren, met recent nieuwe opdrachten voor Nespresso, Basic Fit, de Koninklijke Belgische Voetbalbond, INEOS en Telenet. Zij voegen zich bij een klantenbestand dat bestaat uit onder meer Lantis-Oosterweel (het grootste infrastructuurproject in Europa), Uber, batterijrecycling nonprofit Bebat, EPI (het European Payments Initiative), Belgische Brouwers, Anheuser-Busch InBev, AXA, Danone, Fost Plus en vele andere uit zeer veel verschillende sectoren.

Mensen & Cultuur

Whyte Corporate Affairs is in handen van en wordt geleid door haar vier stichtende partners: Sandrine Agie, Joris Bulteel, Eveline De Ridder en Emmanuel Goedseels – wat resulteert in stabiliteit en consistentie in focus. Het uitgebreide executive committee en managementteam zorgt voor extra ondersteuning in het dagelijks management. Nieuwe aanwinsten in 2021 zijn onder meer Joost Germis, een senior politiek adviseur, die het groeiende Antwerpse kantoor gaat leiden, en nieuw talent op het gebied van public affairs en werknemerscommunicatie. Het kantoor heeft ook een diversity and inclusion officer aangesteld, die leiding geeft aan een taskforce die zich zowel op interne kwesties als op zorgen van cliënten richt. Dit jaar heeft het kantoor in samenwerking met het Brusselse arbeidsbureau Actiris ook een Diversiteitsplan ontwikkeld, dat een onafhankelijke beoordeling biedt van de diversiteitsdoelstellingen en de voortgang bij de verwezenlijking daarvan.

“Een agentschap is maar zo sterk als zijn mensen, en wij kunnen bogen op een top-team,” zegt Joris Bulteel, partner bij Whyte Corporate Affairs. “Deze award is dan ook in de eerste plaats hun award. Ook tijdens de pandemie toonden zij weerbaarheid en niet aflatende inzet. Een grote dank u is op zijn plaats! Het spreekt voor zich dat wij dit de komende weken uitgebreid met het team zullen vieren.”

Thought Leadership & Work

Thought leadership is een prioriteit voor Whyte Corporate Affairs, aangezien het haar diensten positioneert als cruciaal voor succesvol bedrijfsmanagement. Partner Eveline De Ridder heeft een nieuw boek over crisiscommunicatie dat later dit jaar uitkomt bij Pelckmans, en het kantoor heeft producten en processen ontwikkeld rond digitale betrokkenheid, NIMBY-uitdagingen en ESG-kwesties. Het werk weerspiegelt de ernst van het doel van het bureau: voor Basic Fit, bijvoorbeeld begon Whyte Corporate Affairs met het managen van anti-Covid inspanningen en ontwikkelde vervolgens een brede social media campagne die zich richtte op het verband tussen fysieke fitheid en mentaal welzijn. Voor Uber heeft het bureau zich toegelegd op het creëren van een gunstiger wetgevingskader in Brussel; en voor het Oosterweelproject van Lantis hielp het ondermeer met de transparante communicatie naar omwonenden, media en belanghebbenden over de PFAS-verontreiniging.

“10 jaar terug wonnen we deze prijs een eerste keer. Dat we de award een decennium later opnieuw binnen halen als volledig onafhankelijk bureau hebben we grotendeels te danken aan de stabiliteit en focus in het management enerzijds, en ons sterke team anderzijds,” besluit Eveline De Ridder. “Dat team, waarbij we volop inzetten op het opleiden van jong startend talent dat we dankzij onze groei de nodige doorgroeimogelijkheden kunnen geven, aangevuld met externe expertise voor mensen die een carrièreswitch willen maken, is de echte motor van ons succes.”