Proximus blijft actief in wielerwereld

Communication / Media / News

Freeimages.com / Max Payne

Freeimages.com / Max Payne

De afgelopen jaren heeft Proximus zich #DichtbijDeKoers gepositioneerd door zowel de Vlaamse wielerklassiekers te sponsoren, als een reeks toertochten voor de wielerliefhebbers. Proximus is al sinds begin 2014 topsponsor van Flanders Classics en de Proximus Cycling Challenge. Na drie succesvolle jaren werd deze samenwerking verlengd.

Proximus blijft samen met KBC topsponsor van Flanders Classics. Deze reeks van zes voorjaarsklassiekers wordt net als de afgelopen seizoenen officieel op gang getrokken tijdens 72ste editie van de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag 25 februari in Gent. Samen met Flanders Classics zet Proximus in op een extra beleving rond het openingsweekend. De Ploegenvoorstelling in het Kuipke wordt live gestreamd op de Proximus Facebookpagina. Proximus brengt zijn klanten immers dichtbij wat voor hen belangrijk is.

Het hoogtepunt van de wielerklassiers - Vlaanderens mooiste - de Ronde Van Vlaanderen - wordt gevierd op zondag 2 april. Ook voor de Ronde pakt Proximus uit met een unieke klantenervaring op en naast het parcours. De vier andere gerenommeerde Vlaamse voorjaarskoersen op het agenda zijn Dwars Door Vlaanderen, Gent-Wevelgem, Scheldeprijs Schoten en de Brabantse Pijl.

Proximus steunt ook het circuit voor wielerliefhebbers. Dit jaar vindt al voor de vierde keer de Proximus Cycling Challenge plaats. Tussen februari en oktober biedt de Proximus Cycling Challenge liefst 15 wielerparcours voor alle wielerliefhebbers langs de mooiste plekjes van het land. Het succesrecept van de Proximus Cycling Challenge blijft ook komend seizoen behouden met uitgebreide bevoorradingen, prima uitgepijlde parcours, technische assistentie onderweg en heel wat leuke extra’s zoals een bikewash en een foto animatie. Twee nieuwkomers maken hun opwachting: de Danilith Nokere Koerse op zondag 12 maart en de Kwaremont Sluitingsprijs op zondag 24 september.

De eerste cyclo, de Omloop het Nieuwsblad, op zondag 26 februari, vormt het tweede luik van het openingsweekend in Gent. De wielerfanaten van de toertochten worden na hun cyclo beloond met een live uitzending van Studio Sport met Stijn Vlaeminck (Studio Brussel).