Proximus en Objenious testen IOT-roaming

Proximus

Innovation / Media / News

Proximus

Proximus en Objenious sluiten een roamingovereenkomst voor de lancering van internationale roamingdiensten tussen hun Long Range Wide Area Networks. Zo krijgen roamingklanten met diensten in België en Luxemburg via OTAA-toestellen (over the air activation) ook toegang tot de diensten van de Franse operator van Long Range Wide Area Network-diensten en omgekeerd.

In het kader van deze roamingovereenkomst willen beide bedrijven binnenkort een Proof of Concept opstarten. Indien de test positief uitvalt, behoort een LoRaWAN-overeenkomst op langere termijn tot de mogelijkheden.

Dankzij hun nationale bereik en hoge netwerkbeschikbaarheid bieden Proximus en Objenious bedrijven de mogelijkheid hun diensten uit te breiden buiten hun nationale grondgebied, daar waar hun businessklanten connectiviteitsbehoeften hebben, bijvoorbeeld in de sector van transport & logistiek en in de nutssector.

« Onze LPWAN-roamingovereenkomst zal connectiviteit binnen een groter geografisch gebied mogelijk maken, vermits we de grenzen tussen de landen die koplopers zijn inzake LoRa afschaffen, » klinkt het bij Alex Lorette, director telecom solutions van de Enterprise Business Unit bij Proximus. « We verbinden ons ertoe een naadloze grensoverschrijdende ervaring te bieden ten dienste van de mobiliteitsoplossingen van onze klanten en hun geconnecteerde toestellen. We hebben al een sterke start gemaakt inzake nationaal LPWAN-bereik en nu zullen we samen met Objenious de volgende golf van IoT in Europa op gang brengen. »

« In lijn met ons beleid inzake roamingovereenkomsten dat al geconcretiseerd werd met de Verenigde Staten en Duitsland, zijn we verheugd een nieuwe overeenkomst met Proximus aan te kondigen, » vertelt Stéphane Allaire, ceo van Objenious. « Vermits Proximus lid is van de alliantie en leider voor de LoRaWAN-netwerken op zijn grondgebied, was het voor Objenious duidelijk dat het met Proximus moest gaan samenwerken om onze klanten de best mogelijke service te bieden. »

Door de toevoeging van roamingconnectiviteit tussen beide ondernemingen tonen zowel Proximus als Objenious aan dat ze hun strategie inzake beheerde IoT-diensten verder waarmaken. Het IoT transformeert activiteiten in alle sectoren en ondersteunt meer en meer klanten om deze technologie te gebruiken wanneer ze zich in een roamingsituatie bevinden.