Proximus Luxembourg betrekt nieuwe hoofdzetel

Communication / Media / News

Archi_Env_SD6 Proximus LuxembourgOp 27 juni werd het nieuwe hoofdkantoor van Proximus Luxembourg officieel ingehuldigd in aanwezigheid van Luxemburgs eerste minister Xavier Bettel en de CEO van Proximus GroepDominique Leroy. Voor het bedrijf, dat Tango en Telindus onder één naam verenigt, is dit een belangrijke stap in de implementatie van een globale en ambitieuze strategie die wordt gedreven door een gemeenschappelijke bedrijfscultuur.
Na de fusie van Tango en Telindus op 1 januari tot Proximus Luxembourg is deze verhuizing naar één enkele site een belangrijke stap in het bestaan van het bedrijf, dat voorheen verspreid lag over Bertrange, Strassen en Esch-sur-Alzette. De nieuwe hoofdzetel van 19.500 m2, waaronder 10.000 m2 kantoren, is ontworpen om de ondernemingszin en het teamwork in het bedrijf te stimuleren. Het zal de ontwikkeling van een gemeenschappelijke cultuur en de uitvoering van een ambitieuze strategie mogelijk maken, waarbij de beste expertise van elke entiteit op hun respectieve markten wordt aangeboden. Door de 40 jaar ervaring van Telindus en de 20 jaar ervaring van Tango te combineren, beschikt Proximus Luxembourg over alle troeven om zijn klanten steeds meer aangepaste oplossingen aan te bieden. Zijn ambities? Vereenvoudigen, verbinden en beveiligen van de dagelijkse activiteiten van bedrijven en particulieren. 'Wij willen de nummer één worden in Luxemburg op het vlak van innovatie’, verduidelijkte Gérard Hoffmann, CEO van Proximus Luxembourg, tijdens zijn toespraak. "Getuige daarvan zijn de eerste 5G-verbindingen in Luxemburg die we als eerste hebben gerealiseerd en die centraal staan in de strategie van de Luxemburgse regering. Als toonaangevend speler op zowel de ICT- als de telecommarkten zetten we onze bijdrage aan de versnelling van de digitalisering van Luxemburg voort door de ontwikkeling van connectiviteit, veerkrachtige infrastructuren en 5G, maar ook van innovatieve technologieën zoals hybride cloud, IoT, fintech, blockchain, artificiële intelligentie en machine learning."
In het Proximus House werken 670 mensen op een totale oppervlakte van 19.500 m2, inclusief 10.000 m2 kantoren. De ruimtes zijn speciaal ontworpen om samenwerking tussen de medewerkers te bevorderen en tegelijkertijd een nieuwe manier van werken mogelijk te maken. Zo biedt het 'Flex desk'-principe meer flexibiliteit en mobiliteit voor de medewerkers door hun de mogelijkheid te bieden om als team of per project te gaan samenzitten in plaats van in vooraf toegewezen ruimtes. Er werden ook moduleerbare ruimtes en 'silent spaces' ingericht. Dit nieuwe gebouw houdt ook rekening met het welzijn van de werknemers, met de creatie van verschillende ontspanningsruimtes (coffee corners, cafetaria's, enz.) en informele ontmoetingsruimtes. Concrete initiatieven voor het milieu zijn er ook: intelligente verlichting in elk kantoor om energie te besparen, automatische stores om het natuurlijke licht te bevorderen en de temperatuur van het gebouw beter te regelen, en een parkeergarage met ruimtes voor fietsen om de zachte mobiliteit te bevorderen. De werknemers worden ook aangemoedigd om te carpoolen. Met 'clean desk' en 'zero paper' policy's en het stimuleren van recyclage in alle werkuimtes schenkt het Proximus House veel aandacht aan het milieu.