Proximus steunt het Oekraïense volk en start nieuwe solidariteitsacties op

Media / News

De huidige situatie in Oekraïne is overweldigend en laat niemand onverschillig. Daarom wil Proximus het Oekraïense volk steunen via verschillende nieuwe solidariteitsinitiatieven.

  • Sinds het begin van de oorlog biedt Proximus zijn klanten gratis mobiele en vaste oproepen en sms'en aan van en naar Oekraïne. Dit blijft zeker zo tot eind maart. Klanten die zich in Oekraïne bevinden (roaming), kunnen ook gratis communiceren. Daarnaast ondersteunt Proximus ngo's bij hun connectiviteitsbehoeften en biedt het hun gratis visibiliteit op de kanalen Pickx Live en Pickx.be.
  •  
  • Tal van gezinnen zagen zich gedwongen hun thuisland te verlaten. Een deel van hen komt naar België, en Proximus wil deze mensen steunen.  Essentieel daarbij is dat deze Oekraïense gezinnen in contact kunnen blijven met hun dierbaren. Proximus is daarom van plan om Oekraïense vluchtelingen prepaidkaarten aan te bieden met 10 GB data en onbeperkte belminuten en sms'en in België. Proximus onderzoekt samen met het kabinet van staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi hoe deze kaarten zo efficiënt mogelijk kunnen worden verdeeld en zal de behoeften evalueren naargelang de situatie.
  • Proximus wil ervoor zorgen dat connectiviteit geen obstakel vormt wanneer gezinnen deze mensen bij hen thuis onderdak bieden. Het schrapt daarom de downloadlimieten voor vast internet voor deze gezinnen en laat hen overschakelen op een aanbod met onbeperkt downloadvolume. Dit geldt zowel voor klanten van Scarlet als van Proximus.
  •  
  • Proximus zal ook geleidelijk een aantal gebouwen ter beschikking stellen om er Oekraïense gezinnen te huisvesten. Het gaat meer bepaald om voormalige conciërgewoningen die zullen worden heringericht tot een gastvrij onderkomen met de nodige voorzieningen, waaronder ook telecommunicatieoplossingen. Op die manier wil Proximus tegemoetkomen aan de basisbehoeften van gezinnen die alles hebben moeten achterlaten.
  •  
  • Net zoals de hele Belgische bevolking voelen ook de medewerkers van Proximus de behoefte om te helpen en zich solidair te tonen met het Oekraïense volk. Daarom heeft het bedrijf besloten specifieke verlofdagen toe te kennen aan medewerkers die zich als vrijwilliger willen inzetten voor een ngo die betrokken zijn met solidariteitsacties voor Oekraïne. "Deze acties bieden uiteraard geen antwoord op alle behoeften die de dramatische crisis in Oekraïne met zich meebrengt," zegt CEO Guillaume Boutin. "Toch wil Proximus de Oekraïense vluchtelingen en hun gezinnen steunen met de middelen die het ter beschikking heeft. We willen ook een sterk signaal van steun geven aan het Oekraïense volk. Daarom kunnen alle mobiele klanten van Proximus vanaf vandaag 'Stop Invasion 'op hun gsm zien in plaats van de traditionele naam van het netwerk."