Proximus wordt partner Living Tomorrow

Communication / Innovation / News

Proximus sluit samenwerkingsovereenkomst op lange termijn met Living Tomorrow. Proximus wordt een prominente partner van de Innovation Campus 2030 van Living Tomorrow en gunt bezoekers en stakeholders op de bedrijvenmarkt daarmee een blik op hoe we in de toekomst zullen leven, werken en ons ontspannen. Door zich aan te sluiten bij dit levendige ecosysteem zet Proximus zijn centrale rol in de digitale samenleving van België in de verf, waarbij het innovatie stimuleert in nauwe samenwerking met zeer uiteenlopende partners.

De overeenkomst werd op vrijdag 14 oktober 2022 ondertekend tijdens een bezoek van Guillaume Boutin (CEO) en Anne-Sophie Lotgering (Enterprise Market Lead) aan de gebouwen van Living Tomorrow. Living Tomorrow werd vertegenwoordigd door Yin Oei (CEO), Joachim De Vos en Frank Beliën (Managing Partners), en voormalig voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy (voorzitter van de Adviesraad).

Het project Living Tomorrow omvat de oprichting van een nieuwe Innovation Campus in Vilvoorde, die zal worden uitgerust met connectiviteit en IT-diensten van Proximus. Dit zal Proximus de gelegenheid bieden om zijn producten en diensten op het gebied van vaste en mobiele connectiviteit, beveiliging en cloud actief te demonstreren. De campus zal een uniek platform zijn om visies te delen, synergieën met deelnemers uit verschillende sectoren te verkennen en te werken aan innovatieve en slimme oplossingen in verschillende domeinen, vooral ten behoeve van het volledige stakeholdernetwerk in het Enterprise-segment.

De innovatiecampus wordt het grootste technologische showcasecentrum in Europa, met als belangrijkste innovatiethema's Smart Communication, Data & Connectivity Services, Smart Home & Future of Work, Smart Buildings & Infrastructure, Smart Manufacturing, Smart Cities, Smart Logistics & Mobility, alsook Smart Health, Food & Agriculture. De innovaties die bij Living Tomorrow zullen worden ontwikkeld en gedemonstreerd, berusten alle op robuuste, veilige en toekomstbestendige netwerken, gaande van fiber en 5G tot IoT en kwantuminternettechnologie.

Het project Living Tomorrow is ontstaan uit een fundamenteel geloof in de kracht van digitale technologie om innovatieve toepassingen te ontwikkelen en belangrijke maatschappelijke uitdagingen aan te gaan. Bovendien illustreert Proximus door samen te werken met Living Tomorrow zijn bereidheid om actief deel te nemen aan partnerschappen en ecosystemen om deze uitdagingen het hoofd te bieden. En tot slot legt het project de nadruk op de ontwikkeling van duurzame digitale oplossingen. Het zal visies promoten rond de transformatie naar een circulaire economie en manieren onderzoeken om het traject naar net zero koolstofuitstoot te versnellen, en zo het sterke engagement van Proximus voor een groene en digitale samenleving weerspiegelen.