PUB Exclusief: social media ranking september 2018

Media / News / Research

rahul-chakraborty-460018-unsplashEen nieuwe maand, daarom presenteert PUB een nieuwe social media ranking. Dat doen we in samenwerking met het Oostenrijkse Storyclash. Deze Social Media Ranking is een real-time social media monitoring tool. Dat wil zeggen dat (online) mediabedrijven met elkaar worden vergeleken op basis van het aantal interacties: likes, shares en commentaren op sociale netwerken. Sinds enkele maanden zijn ook interacties via Instagram and Youtube geïntegreerd in deze rankings, en vorige maand werden enkele nieuwe Belgische websites opgenomen (met dank aan wie daarvoor suggesties stuurde naar de redactie van PUB). En onderaan deze lijst vindt u een afzonderlijke lijst van succesvolle posts. Bovendien bevatten de deze rankings nu ook Images, GIF’s en Status Messages.media_belgium_september_OG
Aan Nederlandstalige zijde bestaat de top 6 uit Het NieuwsbladVTM, De Standaard, Flair en Eén (dat die positie inpikte van De Morgen). U mist Het laatste Nieuws? Klopt. Er was een technische omissie. Geloof ons: u mag er dus van uitgaan dat Het laatste Nieuws eigenlijk op nummer 1 zou moeten staan. Excuses voor deze onvolledige telling!
Aan Franstalige kant bestaat de top 5 deze maand uit RTBF, RTL Belgium, Le Soir, DH en Nordpresse.
U krijgt de top 30 te zien, intussen zijn al meer dan 100 media opgenomen. Doorklikken en u krijgt de kans om die allemaal te zien! Opmerkingen of suggesties? U kent of publiceert een medium dat volgens uw informatie toch nog zou kunnen ontbreken? Stuur een mail naar redactie@pub.be en vermeld Storyclash in het onderwerpveld.