Publicis Groupe België verwelkomt Matthieu Vercruysse als chief transformation officer

News / People

Publicis Groupe breidt het management en de expert board uit en brengt Matthieu Vercruysse aan boord als chief transformation officer. Hij brengt meer dan 20 jaar ervaring in marketing, digital en businesstransformatie met zich mee naar de rol.

Vercruysse begon zijn carrière in Parijs bij de Groupe Lagardère, in een tijd van digitale transformatie. Hij vervolgde zijn loopbaan bij Dentsu in Brussel, waar hij werkte aan digitale groei en de integratie van de snelgroeiende sociale media. Bij Ogilvy (WPP) speelde hij vervolgens een strategische rol bij de integratie van de Belgische start-up Social.Lab in de groep en lanceerde hij de entiteiten in Londen en het Midden-Oosten. Twee jaar later keerde hij terug naar Brussel voor een internationale managementfunctie op Europees niveau (EMEA), nog steeds bij Ogilvy, gewijd aan strategie en transformatie, met een bijzondere focus op artificiële intelligentie. Om zijn zakelijke expertise in die technologische innovatiete versterken, voltooide hij onlangs een Executive Program aan de MIT School of Management.

In zijn nieuwe rol zal Matthieu Vercruysse nauw samenwerken met CEO Davy Caluwaerts en de Expert Board om de transformatiestrategie te definiëren en te implementeren bij alle expertises binnen Publicis Groupe. Het doel is om de groei te stimuleren en innovatie te versnellen, steeds met aandacht voor de people-obsessed cultuur van het bureau – die zowel intern, als extern geldt. "Ik ben ontzettend enthousiast om aan de slag te gaan bij Publicis Groupe op een cruciaal moment voor onze sector. Dit agency heeft alle ingrediënten in huis om de marketingefficiëntie naar een nog hoger niveau te tillen voor ons klantenportfolio. Dit omvat de strategische toepassing van AI, een gebied waarin de groep zich positioneert als dé wereldwijde leider, zoals ook bevestigd door de recente aankondiging van forse investeringen in AI - de hoogste in de industrie. CEO Davy en de getalenteerde teams bij Publicis Groupe in België hebben een opmerkelijke veerkracht getoond en ik deel hun motivatie om een nieuw, toekomstgericht agencymodel te bouwen," aldus Matthieu Vercruysse.

"De komst van Matthieu bevestigt onze ambitie en versnelling vanaf Q2 op vlak van AI doorheen al onze expertises. Alsook onze wil om vooraan aan te sluiten bij de roll-out van de Core AI-strategie van de Publicis Groupe internationaal en België actief te positioneren," besluit Davy Caluwaerts.