Accenture Song en De Lijn belichten de vele gezichten van medewerkers

Crea / News

Respecteren we een zorgzame moeder, behalve als ze buschauffeur is? Of op de trein om je vervoersbewijs vraagt? Die aberratie wordt aangekaart in een campagne van De Lijn om respect te vragen voor het personeel. Een campagne die nu ook door de NMBS, de MIVB en Le Tec gedragen wordt. Reizigers worden eraan herinnerd dat een chauffeur, controleur, treinbegeleider... meer is dan zijn of haar job. Ze zijn ook trotse mama’s, genereuze broers of toegewijde voetbaltrainers, allemaal facetten van hun dagelijks leven waar ze wél voor gerespecteerd voor worden. 

Nog steeds is er een gebrek aan respect voor buschauffeurs, controleurs en andere medewerkers van het openbaar vervoer. Ze worden vaak zelfs verbaal of zelfs fysiek aangevallen tijdens de uitvoering van hun taak, die overigens het algemeen belang dient.

Guy Weyns, directeur marketing en mobiliteit bij De Lijn, vertelt: “We doen deze campagne om een heel duidelijk signaal te stellen: onze medewerkers zijn fijne en veelzijdige mensen die het respect van onze reizigers verdienen, als mens en in de uitoefening van hun beroep. We staan 100% achter onze mensen en zullen er alles aan doen om agressie voor eens en altijd van onze bussen en trams te krijgen.”

De campagne bestaat uit mooie portretten van medewerkers van het openbaar vervoer, met al hun “slashes”, alles wat ze zijn en betekenen voor anderen, bovenop hun job. Deze beelden worden verspreid via OOH, sociale advertenties, paid digital ads en de kanalen van de vervoersmaatschappijen zelf.

Daarnaast kunnen alle medewerkers hun eigen profielfoto uploaden en personaliseren via een interne tool. Met al deze profielfoto’s vraagt De Lijn meer respect aan haar reizigers. Hoe meer medewerkers meedoen, hoe meer visibiliteit en respect ze hopen te krijgen.

Credits:

Client: De Lijn

Client: Jana Mahieu, Veerle Waterschoot, Ann Hostens, Guy Weyns

Agency: Accenture Song

Creative Director: Paul Wauters, Laurie Lacourt

Creatives: Johan Van Oeckel, Ramin Afshar, Danny Vissers

Clients Service Director: Valérie Demeure

Account Manager: Kathy Rutten, Juliette Dugardyn

Account Executive: Morgan Van Roey

Strategy: Christ’l De Jonghe, Marie Nackaerts

Digital strategy team: Simon Meers

Copy: Ann Vanminsel

Design/motion design: Steve Krol, Dries Oostens, Sven Verfaille

Fotograaf: Dries De Krom