{PUB's Delight} Havenjobs in de kijker met creatieve campagne van iO

Crea / News

Het nieuwe webplatform havenjobs.com moet, samen met een bijbehorende creatieve campagne, jobs in de haven van Antwerpen en Zeebrugge bekender en aantrekkelijker maken. Die campagne loopt op sociale media, online video, Face2Face en busbekleding in Antwerpen en Brugge.

Een job in de haven, da’s net iets anders

Die campagnelijn moet kandidaten aantrekken voor verschillende jobs in en rond de haven: havenarbeiders, ICT’ers, boekhouders en ander technisch, administratief en commercieel talent. Fictieve tekeningen met ‘havenreuzen’ worden binnenkort online en in het straatbeeld verspreid om jongeren, werkzoekenden, en zij-instromers aan te trekken. Die tekeningen waren een samenwerking tussen iO en de Gentse animatiestudio Volstok.

Een ambitieus project

Havenjobs is een samenwerking tussen iO, Port of Antwerp-Bruges, VDAB en heel wat lokale organisaties in Antwerpen en Zeebrugge. Zo’n grootschalig project is nodig: uit een onderzoek van VDAB, Provincie Antwerpen en Port of Antwerp-Bruges blijkt namelijk dat de diversiteit aan kansen qua jobs die de haven biedt nog te weinig bekend is. Op die uitdaging wil havenjobs.com een antwoord bieden.

"In en rond de haven zijn meer dan 1400 bedrijven actief die diverse en aantrekkelijke jobs aanbieden. Misvattingen rond het type jobs en de mindere bereikbaarheid zorgen dat veel vacatures niet ingevuld raken. Daarom willen we met Havenjobs de havensector bekender en aantrekkelijker maken door te tonen dat een job in de haven écht wel iets anders is," zegt Sam De Win, executive creative director bij iO.

Credits

Client: Port of Antwerp-Bruges

Client contact: Ellen Zagers, Annick Dekeyser

Account: Ena Stevens, Stephanie Katic

Executive Creative Director: Sam De Win
Art Direction: Ivan Moons, Vincent Adriaensens

Copywriter: Paulien Henkens
Design direction: Astrid Vanwolleghem

Designer: Grigoli Kopaliani

Strategy: Frank Cuypers

Online media: Caroline Bogaerts

Offline media: Sandra Philippaerts

Production: Volstok