Last van FOMO? Argenta & LDV United zijn er voor je

Crea / News

Als ik niet op dat ene feestje, vriendentrip of festival ben geweest, heb ik dan iets gemist? Een gedachte die bij vele millennials dagelijks speelt, ondertussen welbekend als het fenomeen FOMO. Vandaag de dag ervaart 61% van de 18 tot 25-jarigen regelmatig FOMO, ofwel Fear Of Missing Out. Maar wat niet dagelijks door de hoofden van jongeren gaat, is: ‘Hoef ik later niks te missen als ik met pensioen ben?’ En dat zouden ze zich eigenlijk wel moeten afvragen volgens Argenta.

Daarom spelen Argenta en LDV United hierop in met hun nieuwe campagne voor pensioensparen. Want wie later geen FOMO wil hebben, begint nu al best met sparen. “Jongeren leven vooral in het nu, ze zijn niet bezig met hun pensioen omdat die periode nog zo ver weg lijkt. Maar wie later evenveel wil genieten van het leven als nu, moet nu al sparen voor dat appeltje voor de dorst. Dat is precies waarop we doelen met onze FOMO-campagne,” zegt Antonietta Rovituso van Argenta.

Ze kozen daarom om jongeren bewust aan te spreken met de headine: “Last van FOMO?”. Anderzijds tonen de beelden ouderen die van het leven genieten alsof ze nog steeds twintigers zijn. De campagne bestaat uit online film, print en radio.

Credits

Client: Argenta 
Client Contact: Antonietta Rovituso, Karel Peersman
Agency: LDV United
Creative Director: Dennis Vandewalle, Dries De bruyn
Creation: Manon Penné, Vivienne Mak
Account Team: Elise Crispeels, Jorien Luycx, Marieken Maes
Strategy: Tomas Sweertvaegher, Frieke Trompet
Production: Initials L.A.
Radio Production: Sonhouse