Proximus en SILK eren ongezien talent van gamers met Console Swap

Crea / News

In een samenleving waar gaming vaak wordt afgedaan als een nutteloze tijdsbesteding, zetten Proximus en SILK een belangrijke stap om deze perceptie te weerleggen. Ze introduceren de campagne 'Console Swap', een initiatief dat gamers uitdaagt om hun vertrouwde console te ruilen voor een totaal andere - zoals die van een chirurgische robot. Het is opmerkelijk hoe snel gamers deze nieuwe skills onder de knie krijgen, wat aantoont dat hun talent veel verder reikt dan de virtuele wereld.

Console Swap: Een bewijs van veelzijdig talent

​De 'Console Swap'-campagne belichaamt het vertrouwen van Proximus en SILK in de veelzijdige talenten van gamers. Vier gamers worden door twee hosts uitgedaagd om hun vaardigheden te tonen in scenario's die buiten het traditionele gamingdomein vallen. Elke aflevering stelt een professionele gamer voor aan een nieuwe uitdaging, waarbij ze hun gamingvaardigheden moeten inzetten om opdrachten te volbrengen die buiten hun gebruikelijke expertise liggen.

"Bij Proximus beschouwen we gaming niet als een lichtzinnige activiteit, maar als een arena voor talentontwikkeling," zegt Emmanuelle Puttemans, communications manager bij Proximus. "Gamers ontwikkelen vaak vaardigheden die van onschatbare waarde zijn in diverse contexten, zelfs zonder zich daarvan bewust te zijn. Hun vermogen om snel beslissingen te nemen en effectief samen te werken, maakt van hen bijvoorbeeld goede zakelijke leiders. Bovendien maakt hun uitstekende hand-oogcoördinatie hen geschikt als robo-chirurgen, een vaardigheid waar de medische wereld steeds meer behoefte aan heeft en waar België een leidende rol in speelt. Dit willen we wereldkundig maken."

Uitdagende scenario's en boeiende presentatoren

​In de show worden gamers uitgedaagd om als copiloot deel te nemen aan een van de meest uitdagende rallyraces, waarbij hun reactievermogen en prestaties onder druk worden getest. Daarnaast staan ze voor de uitdaging om een operatie uit te voeren met behulp van een robot op een banaan, wat uiterste precisie en coördinatie vereist.

De show wordt gepresenteerd door Hakim Chatar in het Nederlands en Malou Vandercammen in het Frans. De gamers die de uitdaging aangaan zijn afkomstig uit verschillende gamingdisciplines, waaronder professionele e-sporters en populaire streamers, zoals Gilles Bernard, ZicZackitty, Mister Dwight en Aurelien Sama.

Waar te kijken?

Elke aflevering belooft een unieke en meeslepende ervaring te worden, die te vinden is op de kanalen van Proximus zoals onder andere Facebook, Instagram, TikTok, Youtube, Twitch, LinkedIn maar ook via mediapartners zoals IGN Benelux, Geeko en Pickx. De campagne gaat live op maandag 8 april.

CREDITS:

Client: Proximus 
​Client: Aurélie Denayer, Sophie De Nys, Emmanuelle Puttemans, Manon Faingnaert

Agency: FamousGrey  (as part of SILK)
​Creative Director: Peter Ampe, Antoinette Ribas
​Creative team: Sarah De Blaiser, Lore Heyvaert, John Benois
​Strategy: Jonathan Detavernier, Wies Dickens
​Connection planning: Britt Decraen
​CSD: Catherine De Block
​Account Director: Audrey Semal
​Account Manager: Roozbeh Ahmadi
​Account Executive: Mathieu Van Overbeke

PR & Casting: Famous Relations
​PR Director: Déborah De Klerck
​PR Manager: Astrid Jacobs

RTV Producer: Bram Busschots
​Design: Elsa Gervais
​Motion Designer: Sacha Lempereur
​Desktop publisher: France Clèves

Head of Digital: Joachim Francois
​Performance marketeer: Jonas Sprengers
​Social creative team: Florentien Duquet, Louis Bonus, Fran Gillis, Charline Laurent

Media agency: EssenceMediacom (as part of SILK)
​Proximus Marketing & media specialist: Maryève Charlier
​Performance Strategist: Julie Mathieu
​Communication Planner: Thomas Jossa

Production Company: Sputnik Media

Producer: Eveline Van Look
​Director: Lukas Leenaerts
​DOP/Editor: Rik Van Dosselaer
​Editor: Sarah-Marie Ingelaere, Glen Schrijvers
​Sound: Marius Acke
​Grading: Fons Vanoverbeke
​Sound engineering: Studio Wildwood BV